Tannlegestudier i Tsjekkia

Her kan du studere odontologi i Tsjekkia. Bjørknes Høyskole hjelper deg med søknader og opptaksprøver.

Datoer for opptaksprøvene kommer fortløpende, påmeldingen åpner 4. januar 2021.

Bygninger og kirke i Brno

Hvor: Brno
Studiestart: september
Antall år: 5
Søknadsavgift: NOK 1 600
Studieavgift 2020/2021: ca. CZE 340 000 /år

Opptakskrav

For å søke må du ha generell studiekompetanse og vitnemål fra treårig videregående skole.

Det er ingen fagkrav eller karakterkrav, og det betyr at du ikke trenger å ha biologi eller kjemi på vitnemålet for å søke. Vi gjør likevel oppmerksom på at du må ha god kompetanse i disse fagene for å kunne bestå opptaksprøven og ikke minst mestre det krevende tannlegestudiet dersom du kommer inn.

Det finnes dessverre ingen tilrettelegging for studenter med dysleksi, og fargeblinde frarådes å søke på grunn av mikroskopiering med kontrastfarger.

Opptaksprøve

For å få tilbud om studieplass på Masaryk University, må du bestå en nettbasert opptaksprøve. Vanligvis tilbys opptaksprøver i begynnelsen av mars og juni. Datoer og frister vil legges ut her.

Opptaksprøven er skriftlig og består av tre deler: bio, kjemi og matte eller fysikk. Det er 40 spørsmål pr del og du kan bruke 60 minutter på hver del. Du kan ta forberedende intensivkurs hos oss.

Les mer på Masaryk Universitys nettsider.