Studieliv som nettstudent

Hvordan er det å være nettstudent i dag? Vi har hatt nettstudier siden 2008, og det tilbys i alle studieretningene våre. Vi har jobbet med å etablere gode faglige og sosiale miljøer også på nett. Du kan involvere deg så mye eller lite som du ønsker.

Sosialt også på nettstudier

Les studentenes egne erfaringer

Digitale eventer

Selv om du er nettstudent betyr det ikke at du ikke kan ha et aktivt studieliv og bli kjent med andre studenter. Vi har mange forskjellige digitale eventer du kan være med på, her er noen av dem:

• Digital onsdagskaffe: En gang i måneden er det digital onsdagskaffe på Zoom. Studentlivskoordinator Susanne inviterer til et Zoom-møte og har satt sammen en Kahoot. Her samles studenten til småprat og det er et supert lavterskeltilbud for å se og skravle litt med andre studenter.
  • Digital Midttime-prat: Midttime-prat er små foredrag på cirka 30 minutter, disse arrangeres rundt en gang i måneden. Der prater forelesere, studenter eller eksterne om noe de syns er spesielt spennende å prate om, innenfor sine fagfelt. Her har du mulighet til å få faglig påfyll, samtidig som det er en arena der du møter andre studenter.
  • Digital yoga! En gang i uken er det yoga på Zoom for alle studenter.
  • Spillforeningen: På høyskolen har vi vår egen spillforening som både spiller online og arrangerer brettspillkvelder.

Digital semesterstart

Digital semesterstart er et arrangement for nettstudenter som gir en innføring i ditt nye liv som nettstudent. Du får bli kjent med foreleserne dine, møte nettlærerne dine og en innføring i læringsplattformen vår Qybele. Det er også digitale eventer der du får møte andre nettstudenter, og mulighet til å bli kjent med de nye medstudentene dine.

Mira, som tar en bachelor i internasjonale studier på nett, forteller at hun synes studentmiljøet er veldig godt. Hun anbefaler nye studenter å sette seg inn i hvilke muligheter skolen har å tilby for deg å kunne engasjere deg i, uansett om du studerer stedlig eller på nett.

Delta på det som er mulig av faglige og sosiale arrangementer. Det er koselig å bli kjent med medstudenter, forelesere og ansatte, og det hjelper også å vite at man ikke er alene.

Spesielt trekker Mira frem arrangementet Digital skolestart hvor hun fikk møtt medelever, forelesere og ansatte, samt fellesarrangementer, digitale forelesninger og samtaler.

Det setter et ansikt til forelesere og medelever, og gjør at terskelen for å ta kontakt blir lavere.

Les hele historien til Mira her

Aktivitetsledere

Aktivitetslederne er studenter som jobber for godt samhold og tilhørighet til høyskolen. De arrangerer mange forskjellige eventer for alle studenter i løpet av semesteret.

Du blir sett og hørt selv om du sitter bak skjermen

i hvert fag har du en egen nettlærer som følger deg opp. I noen emner må du også kaste deg ut i forumsdiskusjoner og kommentere på medstudenters arbeid. Det legges også til rette for å delta i kollokviegrupper med medstudentene dine. Du kan delta på kurs i akademisk skriving, og nettlærerne dine er tilgjengelige for digitale veiledningssamtaler i løpet av semesteret.

Nettverk og karriere også for nettstudentene

Det finnes mange forskjellige foreninger på høyskolen. Som nettstudent kan du engasjere deg i alle foreningene vi har, vi har også en egen forening for nettstudenter.

Du har mulighet til å bestille veiledning med karriereveilederen når du måtte ønske underveis. Vi har også studentrådgivere som kan guide deg videre om du vil bygge på med studier, ta en master et annet sted, eller om du er usikker på studiene dine.

Snakk med en studieveileder

Leter du etter en ansatt kan du se på våre ansattsider.  Bruk chatten om du ønsker å snakke med en studiekonsulent, eller bestill gratis studieveiledning om du vil ha en grundigere prat om studiemuligheten dine.

Lovisenberggata 13, 0456 OSLO
(+47) 23 23 38 20
hei@bhioslo.no

Høyskolen
Mandag-fredag: 08:00-23:00

Lørdag og søndag: Loftet og lesesalen er oppe 08:00-23:00. Lesesalen i kjelleren er døgnåpen. Du må låse deg inn med studentkortet ditt.

Resepsjonen
Mandag-fredag: 09:00-15:30