Studier i Oslo

Bachelor i statsvitenskap

Statsvitenskap er studiet av spennende og dagsaktuelle emner som tar for seg utfordringene og politikken knyttet til klima og miljø og demokratiets utvikling.

* Pris pr. semester. Registreringsavgift og utgifter til materiell kommer i tillegg
Søk på dette studiet Dette studiet er også tilgjengelig som nettstudium

Dette studiet tilbys fra høsten 2021. Mer informasjon kommer i løpet av kort tid.

Opptakskravet er generell studiekompetanse. Du kan også søke med 23/5-regelen eller realkompetanse. Dette studiet har oppstart på høsten.

Statsvitenskap er det systematiske studiet av forholdet mellom politikk, makt, institusjoner og samfunn, på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Graden bygger på fem sentrale fagområder: politisk teori, internasjonal politikk, komparativ politikk, offentlig politikk og administrasjon, samt samfunnsvitenskapelig forskningsmetode.

Studiet dekker alle de nevnte områdene grundig, og legger til rette for stor grad av valgfrihet med 60 studiepoeng frie emner. Da kan du blant annet velge arbeidslivsrelevante alternativer, slik som internship.

Hva lærer du i statsvitenskap?

Hos oss vil du møte et solid og imøtekommende fagmiljø som er svært dedikert til undervisning og veiledning. Vi er genuint interessert i å gi deg en robust og anvendelig utdanning, og bidra til at du skal få en fin studietid hos oss. Vår fagstab er også aktive innen forskning og fagutvikling, og deltar i ulike samfunnsdebatter og nasjonale og internasjonale samarbeid.

Statsvitenskap er et verktøy som gjør deg i stand til å forstå og analysere grunnleggende og dagsaktuelle spørsmål i verden rundt oss, slik som:

• hvorfor er demokratiet på tilbakegang i noen land, men på framgang i andre?
  • hvorfor er det så vanskelig for stater å enes om klima og miljøpolitikk?
  • hvorfor er kvinner og minoriteter underrepresentert i politikken?
  • hvorfor er noen partier mer populistiske enn andre?
  • hvorfor er økonomisk ulikhet større i noen land enn andre?
  • hvorfor har vi en omfattende velferdsstat?
  • hvorfor er vindmøller et stridstema i Norge?
  • hvorfor oppstår masseprotester mot autokrati i noen land men ikke andre?

To personer som studerer sammen

Internship, valgemner og utveksling

I løpet av studietiden på bachelor i statsvitenskap kan du delta på studieturer, ta kurs, internship eller reise et semester til utlandet på utveksling. Sannsynligvis kommer du også til å møte internasjonale studenter på campus i Oslo.

Som en av få utdanninger innen samfunnsfag i Norge tilbyr vi internship som del av bachelorgraden. Dette er en unik mulighet til å opparbeide deg erfaring og kompetanse som er høyt verdsatt i arbeidslivet. Bjørknes Høyskole har samarbeid med attraktive arbeidsgivere og avtaler som gir våre studenter forrang på enkelte internship.

Våre studenter har tidligere gjennomført internship ved blant annet

• Flyktninghjelpen
  • FNs høykommissær for flyktninger i Genève (UNHCR)
  • utenlandske ambassader
  • Norad
  • FN-sambandet
  • Leger uten grenser (MSF)
  • Integrerings og Mangfoldsdirektoratet (IMDi)

*Grunnet koronasituasjonen er det usikkerhet om studieturer blir gjennomført i 2021

“Samtalene med kollegaer over lunsjbordet ble raskt en begivenhet jeg så fram til, der hverdagspraten raskt gikk over i inspirerende samtaler om ansattes unike erfaringer og bakgrunn”.

- Halima Amedi, tidligere bachelorstudent om sitt internship hos FN-sambandet

Jobbmuligheter og videre studier

Kunnskap innen statsvitenskap er etterspurt og anvendelig i arbeidslivet, både innenfor offentlig og privat sektor. Studiet vektlegger praktiske ferdigheter og har en tverrfaglig tilnærming som gir deg rom til å velge ulike retninger. Kombinasjonen av det teoretiske og det praktiske vil gjøre deg godt rustet til arbeidslivet og videre studier.

(Samfunnet er i stadig endring, og det er et økende behov for å forstå og tenke nytt rundt samfunnsorganisering, politiske prosesser, aktører og relasjoner. Vårt fokus på å skape gode fremtidige arbeidstakere gjenspeiles også i våre vurderingsformer og arbeidsmetoder. )

Studiet er godt egnet for dem som har et ønske om å arbeide innen:

• offentlig forvaltning og styring på ulike nivåer i samfunnet
  • organisasjonsliv
  • statlig utenrikstjeneste