Hopp over Faktafelt med bilde

Student ved nettstudier på Bjørknes Høyskole noterer på blokk

HVA ER NETTSTUDIER?

Nettstudier betyr ganske enkelt at du studerer på nett uten å måtte møte til faste undervisningstider. Du kan dermed studere akkurat når og hvor du vil. Våre nettstudier passer for deg som trenger en mer fleksibel studiehverdag og vi har alltid ledige studieplasser så lenge du har studiekompetanse.
På Bjørknes Høyskole kan du studere både på heltid og deltid, og det tilbys halvårsenheter, årsstudier og bachelor som nettstudier. Disse fagene kan du ta på nett.

Derfor bør du studere på nett

Undervisningen skjer i Qybele, vår e-læringsportal. Der finner du ulike digitale læringsmidler som gjør det enkelt for deg å få inn kunnskapen på en god pedagogisk og variert måte. De nettbaserte studiene kan bestå av filmer, podcaster, multiple choice-oppgaver, kurssløyfer, og digitale klasserom. I tillegg følges du opp av din egen nettlærer og kommuniserer med medstudenter direkte eller i det digitale klasserommet. Du trenger med andre ord ikke studere alene selv om du velger nettstudier.

Vurderer du videreutdanning? Videreutdanning på nett er en effektiv og fleksibel måte å tilegne seg relevant kunnskap som kommer til nytte på en rekke områder.

Les også: Fem grunner til å velge nettstudier.

Om nettstudier:

Hopp over overskrift: se studietilbud

Se studietilbud på nett:

Hopp over Navn på seksjon

Hva er fordelen med nettstudier?

En travel livssituasjon begrenser ikke det faktum at du kan ta høyere utdanning – du kan bli nettstudent! Våre nettstudier gir deg en stor grad av fleksibilitet og økt kompetanse. Enten du er i jobb, har små barn eller har andre forpliktelser, har du som nettstudent tilgang hele døgnet, slik at du kan tilegne deg kunnskapen og kompetansen du trenger akkurat når du selv måtte ønske. Bjørknes Høyskole på nett er tilgjengelig døgnet rundt, hver eneste dag i året. Dermed har du mulighet til å studere, løse oppgaver, se undervisningsfilmer eller høre podcaster og sende inn spørsmål og besvarelser utenom vanlig arbeidstid. Nettlæreren svarer i løpet av 48 timer.

Les også: Hold hode og kropp i form med nettstudier.

Samhold med andre nettstudenter

Under selve studiet vil en nettstudent typisk bruke en kombinasjon av nettbasert undervisning og lærebøker. Mange ser for seg nettstudiet som et ensomt løp. Det kan føles uvant å studere uten medstudenter rundt seg, derfor er det ekstra viktig å være motivert. E-læringsplattformen Qybele  gir deg mulighet for å chatte med andre studenter på samme kurs eller studieretning, eller treffe de  i det  digitale. Du kan altså samarbeide med medstudenter i samme situasjon gjennom chat eller digitale klasserom. Skal du ta en bachelorgrad vil du også treffe medstudenter på obligatoriske samlinger.  Du får din egen nettlærer og en egen administrativ kontakt så du blir uansett ikke alene selv om du studerer for deg selv hjemmefra.

Studentrabatter og medlemskap i SiO

Som nettstudent ved Bjørknes Høyskole har du muligheten til å bli medlem av SiO. Dette medlemskapet har en rekke fordeler slik som rimelige studentboliger, helseordninger, medlemskap på treningsstudio, barnehage og mye mer. Dette medlemskapet er frivillig, og vi ber deg ta kontakt med oss dersom dette er noe du ønsker. Her kan du lese mer om SiO.

Hvordan lykkes som nettstudent?

• Sett deg realistiske mål, det er lett å overvurdere egen arbeidskapasitet.
  • Vær disiplinert. Nettstudier er svært fleksible og gir deg stor frihet, men det krever at du arbeider strukturert og planmessig.
  • Diskuter studiene og arbeidsfordelingen hjemme med partneren din. Studiene krever både tid og innsats, og det kan skape interessekonflikter hjemme.
  • Bruk medstudenter og kolleger som diskusjonspartnere. Utnytt at du som nettstudent får tilgang til et nettverk av studenter som er i samme situasjon som deg.
  • Finn ut hvilke rettigheter og muligheter du har hos arbeidsgiveren din. Mange nettstudenter får økonomisk støtte og forskjellige former for praktisk tilrettelegging for å studere.
  • Bruk din faglige kontaktperson, veiledere, studierådgivere og andre du har tilgjengelig aktivt. De er der for å hjelpe deg til å nå dine mål.

Hopp over grått felt nederst

Hvorfor studere på nett?

Nettstudier muliggjør studier selv om du ikke kan følge faste forelesninger i Oslo. Du bestemmer tempoet selv og får tett oppfølging av din egen nettlærer. Fleksibiliteten gjør at du kan sjonglere jobb, familie, reise og livet generelt ved siden av studiene. Etter at du har fullført og bestått dine studier hos oss får du selvsagt et vitnemål på fullført grad, akkurat som du ville fått om du var stedlig student i Oslo.

Hvilken hjelp får du som nettstudent?

•  Studieteknikkurs
  • Introkurs til e-læringsplattformen Qybele
  • Egen nettlærer du kan spørre om alt som handler om det faglige
  • Hjelp og veiledning til alt det praktiske fra studieadministrasjonen
  • Karriereveileder
  • Tilgang til alle våre fasiliteter som lesesal, grupperom, bibliotek og kantine.
  • Invitasjon til obligatoriske og frivillige samlinger, arrangementer og forelesninger i Oslo
  • Vitnemål når du har fullført og bestått studiene dine.

Nett eller sted?

Nettstudier og stedlige studier vil gi akkurat den samme kunnskapen og akkurat den samme dokumentasjonen på at du har fullført og bestått. Det vil si at en bachelorgrad tatt på nett, vil gi det samme vitnemålet som en bachelorgrad tatt stedlig på høyskolen. Det vil ikke stå på vitnemålet at du har vært nettstudent.