Er du bachelorstudent og har tenkt på å studere i utlandet i løpet av studietiden din her på Bjørknes Høyskole? Søknadsfristen er 1. februar for utreise det påfølgende høstsemesteret. Her finner du informasjon om hvor du kan dra og hvordan du søker.

Hvor kan du reise?

Bjørknes Høysskole har samarbeidsavtaler med en rekke læresteder. Velger du et av disse lærestedene hjelper vi deg gjennom søknadsprosessen og sender søknaden for deg. Dersom du ønsker å studere ved et annet lærested er det også mulig. Da må du finne frem til lærested og emner selv og sende søknaden direkte til universitetet (ta gjerne kontakt med studieadministrasjonen for tips).

Søk om semester i utlandet nå

Hvilke universiteter samarbeider vi med?

Dette er opptakskravene for semesteropphold i utlandet

• C i snitt fra bachelorgraden så langt
  • 4 eller bedre i engelsk fra vgs (eventuelt IELTS-test)
  • Må ha fullført minimum 60/90 studiepoeng når man søker

Søknadsprosessen

Søknadsfristen er 1. februar for utreise det påfølgende høstsemesteret. Uttak er basert på en helhetlig vurdering, som inkluderer motivasjon og akademisk prestasjon. Du må skrive et motivasjonsbrev på engelsk der du skal svare på følgende med et eget avsnitt til hvert spørsmål:
1) Hvorfor ønsker du å dra på et study abroad-semester?
2) Hva er dine forventninger til et opphold i utlandet?
3) Et utenlandsopphold kan være en stor, personlig utfordring. Hvorfor vil du lykkes?
Motivasjonsbrevet lastes opp i søknadsskjemaet.

På søknadsskjemaet kan du føre opp tre læresteder du ønsker å dra til i prioritert rekkefølge. Det er viktig å sette seg inn i tilbudet og pris på de ulike lærestedene i god tid før fristen.

Hva skjer etter fristen?

Søknadene blir behandlet så fort fristen er utløpt, og du vil få beskjed i løpet av februar. Våre rådgivere inviterer til informasjonsmøter om prosessen videre slik at du blir gjort kjent med dine plikter før selve søknadsprosessen til lærestedene i utlandet kan begynne. Søker du til lærestedene vi samarbeider med, bistår vi i søknadsprosessen. Du må sette deg inn i emnene som tilbys og plukke ut hvilken emner du ønsker å ta.

• Du må ta minimum 30 studiepoeng ved studiestedet du drar til. Det vil si at du må ta «full study load», altså fulltidsstudier.
  • Du velger emner selv men emnene skal godkjennes av Bjørknes Høyskole
  • Du kan velge blant emner i eget eller annet fagområde som du ønsker mer kunnskap om
  • Alle emner må være fullført og bestått for å få det innpasset i din bachelorgrad ved Bjørknes Høyskole
  • Du må fremskaffe vitnemål fra vgs på norsk og engelsk (engelske vitnemål må bestilles fra din videregående skole) samt kopi av pass.

Forhåndsgodkjenning:

Bjørknes Høyskole skal forhåndsgodkjenne emnene du planlegger å ta i utlandet slik at vi er sikker på at du tilfredsstiller kravene i hele bachelorgraden som du tar hos oss. Vi fyller ut et såkalt D-skjema fra Lånekassen som bekrefter denne forhåndsgodkjenningen. Dette skjemaet bruker du når du søker om støtte i Lånekassen.

Kostnader og finansiering

Studenter som drar på study abroad slipper å betale skolepenger til Bjørknes Høyskole for det semesteret de er borte. Skolepenger betales direkte til lærestedet i utlandet. Det er derfor viktig å sette seg godt inn i reglene for støtte til studier i utlandet som en del av en norsk grad (delstudier i utlandet/utveksling).  Du må lage et budsjett tidlig i prosessen. Husk at de fleste summer som står opplyst om på lånekassens sider gjelder per undervisningsår. Siden du kun skal være borte et semester må du huske å halvere summene. Bjørknes Høyskole fyller ut et såkalt D-skjema fra Lånekassen som bekrefter forhåndsgodkjenning av emner du skal ta. Dette skjemaet bruker du når du søker om støtte i Lånekassen.

Visum

Det er visumplikt i Sør Afrika, USA og Australia for internasjonale studenter. Bjørknes Høyskoles rådgivere vil gi deg informasjon om hvordan man søker om dette. Husk at en visumsøknad er personlig, og høyskolen ikke kan garantere for du vil bli innvilget et visum. Du må overholde alle reglene som følger med visumet.

Informasjonsmøter og study abroad-messe

Vi arrangerer ulike informasjonsmøter i forkant av søknadsfristen. Vi får fra tid til annen besøk fra lærestedene vi samarbeider med og vi arrangerer som oftest et informasjonsmøte ifm dette. Hver januar arrangerer vi også en study abroad-messe på høyskolen der du kan lære mer om mulighetene som finnes og treffe studenter som har reist ut før deg.

Søk om semesteropphold her