Bjørknes Høyskole har forståelse for at mange kan være bekymret for utbruddet av koronaviruset. Vi følger gjeldende råd og informasjon fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Utenriksdepartementet (UD) og oppfordrer studenter og ansatte til å gjøre det samme.

26. mars 2020

Oppdatert eksamensinformasjon til våre nåværende studenter

Takk for at du er tilpasningsdyktige i denne situasjonen fylt med mye usikkerhet. Vi gjør alt vi kan for at vårsemesteret ditt skal bli så normalt som mulig!

Ny informasjon fra myndighetene 24.03 er at tiltaket med stengte universiteter og høyskoler opprettholdes frem til 13.april. Vi har planlagt for at alt av resterende undervisning på ditt studieprogram skal gå digitalt dette semesteret. Vi vil uansett holde på disse planene uavhengig av videre vurdering fra myndighetene etter denne datoen. Det gjør at du kan planlegge for resten av semesteret uavhengig av om du er i Oslo eller ei. Med denne usikkerheten lagt til side kan også våre fagavdelinger kanalisere all sin innsats i å lage solide, digitale undervisningsressurser for resten av semesteret. Som tidligere informert så vil samtlige eksamener avholdes digitalt (både ordinære og konter) og vi vil snart komme tilbake med mer informasjon om selve gjennomføringen og endringer dette eventuelt medfører i eksamensform. Ingen gjennomføring av resterende arbeidskrav vil heller kreve oppmøte på campus.

Vi tenker på deg og heier!

Ps) Bjørknes Høyskole er fortsatt åpent, selv om campus er stengt. Du når oss i alle våre kanaler enten du er student eller har tenkt å søke på noen av våre studieprogram. Uansett hvor vanskelig det er å spå hvordan det blir fremover er det trygt å velge studier hos oss. Vi har lang erfaring med digital undervisning og garanterer uansett studiestart til høsten. Her får du digital rådgivning om ditt studievalg

18. mars 2020

Campus Lovisenberg er stengt men Bjørknes Høyskole er åpen

Bjørknes Høyskole er fortsatt åpent, selv om campus er stengt. Du kan nå oss i Qybele, på mail hei@bhioslo.no, på telefon 23233820 og på chat på www.bhioslo.no ⁠
Er du student hos oss og har spørsmål som gjelder det faglige i ditt studieprogram så kontakter du emneansvarlig/nettlærer eller i «Mine Saker» i Qybele⁠.

Les tips og råd på bloggen vår fra psykolog og høyskolelektor samt en erfaren nettstudent:

gode hverdagsråd i corona-tider

Sammen gjør vi en livsviktig jobb

5 tips fra en erfaren nettstudent

Forstå hva som skjer i verden  (podcast og filmer)

12. mars 2020

Campus Lovisenberg stenges

Fra og med fredag 13. mars stenges campus Lovisenberg pga koronavirus. Alle forelesninger og arrangementer er allerede avlyst og f.o.m fredag vil også bibliotek, grupperom, lesesal, Loftet og infosenteret være stengt etter krav fra myndighetene. Er du stedlig student hos oss får du beskjed om hvordan undervisning blir for deg på ditt studieprogram. Ikke nøl med å kontakte oss dersom du har spørsmål! Du kan selvsagt nå oss som vanlig på telefon 23233820, hei@bhioslo.no, chat og Qybele.

11. mars 2020

Forelesninger vil bli avlyst

I den situasjonen som vi nå er i så ønsker vi å gjøre det vi kan for å sikre at dere får den undervisningen dere trenger for å gjennomføre studiene på normert tid og samtidig ta vårt samfunnsansvar for å redusere smittespredning. Vi følger rådene fra FHI. Det oppfordrer vi deg til å gjøre også.

I den forbindelse vil en rekke forelesninger bli avlyst og digitale løsninger vil i så stor utstrekning som mulig bli gjort tilgjengelig for dere. Hvordan det vil se ut på ditt studieprogram vil du få beskjed om. Det medfører redusert risiko både der undervisning avlyses og for den undervisningen som blir gjennomført.

Vi oppfordrer de av dere som kan lese hjemme om å gjøre det.

Vi vet ikke hvor lenge dette vil vare, men vi følger utviklingen og oppdaterer dere når det blir endringer i tiltakene.

Beredskap

Høyskolen har nedsatt en beredskapsgruppe som følger utviklingen nøye. Vi rådgir studenter og ansatte, og gjør tiltak ved eventuell karantene av studenter og/eller ansatte og ved smitte.

Beredskapsgruppen har også iverksatt forebyggende hygienetiltak og ekstra rengjøring ved alle våre skoler. Informasjon om hvordan man kan forebygge smitte er hengt opp i alle fellesområder, og sensitive områder som dørhåndtak og heiser blir vasket oftere.

Vi oppfordrer alle studenter til å til enhver tid følge de rådene som blir gitt av Folkehelseinstituttet (FHI) vedrørende forebyggende tiltak.

Reise

Studenter, ansatte og gjester som nylig har reist eller oppholdt seg utenlands oppfordres til å følge FHIs anbefalte rutiner. For våre studenter og ansatte som skal ut på reise, anbefaler vi å følge reiserådene fra Folkehelseinstituttet: Les mer om Folkehelseinstituttets reiseråd her.

Det er fortsatt mye ukjent om sykdommen, men man regner med at sykdommen i liten grad smitter før man får symptomer. Våre råd er i tråd med andre nordiske land, Verdens helseorganisasjon (WHO) og det europeiske smittevernbyrået (ECDC) sine anbefalinger.

Studenter eller ansatte som er bekymret og trenger noen å snakke med:
Kontakt: hei@bhioslo.no

Øvrig kontaktinformasjon

Helsedirektoratet har opprettet en virus-informasjonstelefon for å avlaste medisinsk nødtelefon og andre deler av helsetjenesten. Nummeret er 815 55 015.
Samtidig ber Helsedirektoratet folk om å lese informasjon på nett før de ringer. Folk som tror de kan være smittet av koronaviruset, skal ringe fastlegen sin eller legevakten på 116117.
Det er viktig at folk som tror de kan være smittet, ikke møter opp hos legen, eller på legevakten, men blir hjemme og tar kontakt på telefon.