Hopp til hovedinnhold

Andre og tredje år i Nederland

Etter ett år i Oslo reiser klassen til Nederland i to intense år. Deretter er det ett år med obligatorisk praksis. 

De resterende tre år er lagt til Saxion University

Det siste året med obligatorisk praksis gjennomføres under veiledning av universitetet i Nederland, men kan tas i Norge, Nederland eller et annet land. Fullførte studier gir graden Bachelor of Physiotherapy. De fleste velger å ta dette praksisåret i Norge.

I og med at du er innrullert som student alle de tre siste årene, betaler du også skolepenger til universitetet i Nederland. Til gjengjeld får man da også 60 studiepoeng ekstra som gir totalt etter endt studium 240 studiepoeng (dette er 60 poeng mer enn det norske studieprogrammet).  Skolepengene per studieår i Nederland er for tiden ca EURO 2 800. For noen år siden lå prisen på ca EURO 5 000, men vi vet ikke om skolepengene vil gå opp igjen til dette nivået eller økes ytterligere. Likevel er det langt billigere å være utenlandsstudent i Nederland sammenlignet med Sentral-Europa, Storbritannia, USA eller Australia 

Problembasert læring 

Studieåret i Nederland er delt inn i fire terminer. Fagene er knyttet opp mot forskjellige områder. Undervisningen baserer seg mye på problembasert læring. Kort forklart går dette ut på at studentene samarbeider i små grupper om prosjekter og problemstillinger under veiledning. 

 

University of Applied Sciences Saxion, Enchede 

Saxion er et svært anerkjent og moderne universitet med mange forskjellige studieretninger.

Les mer om fysioterapiutdanningen i Nederland her 

Fysioterapihøyskolen i Enschede ble etablert i 1954 og ble en del av Saxion Hogeschool i 1999. De har siden fått universitetsstatus og heter nå University of Applied Sciences Saxion. Etableringen av studietilbudet i Fysioterapi med ett år i Norge og to år i Nederland pluss et års praksis er basert på et mangeårig samarbeid mellom Saxion og Bjørknes Høyskole. Enschede er en meget trivelig studentby øst i Nederland.