Hopp til hovedinnhold

Internship - ERN6030 (10 sp)

Internship er et emne og en mulighet for deg til å skaffe praktisk arbeidserfaring fra en virksomhet i fagrelevant arbeid. En praksisplass gjennom internship er også med på å styrke din CV og gi deg kontakter i arbeidslivet.

Opptakskrav: Generell studiekompetanse + bestått minimum 120 studiepoeng i bachelorgraden i ernæring
Studiested: Nettstudier og på Campus (stedlig undervisning forutsetter nok påmeldte studenter)
Studiestart: Høst og vår
Lånekassen: Godkjent
Eksamen: Nettbasert
Fysisk oppmøte: Nei
Samling: Nei
Plassering: Femte semester
Tidsramme: 6 uker fulltids studieinnsats tilsvarende 225 timer. Det kreves minimum 80% oppmøte for å få internship godkjent.

 

Om emnet

Internship er et valgfritt emne som gir studenten en unik mulighet til å tilegne seg praktisk arbeidserfaring innenfor en bedrift/institusjon/organisasjon som har sitt virke innen ernæring og helse. Relevant yrkeserfaring som studenten tilegner seg gjennom et slikt internship er med på å styrke studentens CV, gir gode muligheter til å opprette kontakter i arbeidslivet og gir studenten mulighet til å anvende teoretiske og faglige kunnskaper og ferdigheter. 

Kunnskap 

  • har kunnskap om sammenhenger mellom, og forskjellen på, teori og praksis innenfor fagfeltet. 
  • har kunnskap om en virksomhets arbeidsområder og arbeidsmetoder, samt daglig virke. 
  • kjenner til virksomhetens egenart og plass i samfunnet. 
  • har kunnskap om rollen som arbeidstaker i en virksomhet

Ferdigheter 

  • kan anvende og bygge videre på faglig kunnskap og praktiske ferdigheter i yrkessammenheng. 
  • kan anvende ulike metoder og verktøy som er gjeldende innen virksomheten. 
  • kan reflektere over egen faglig utøvelse og justere denne under veiledning. 
  • kan beherske relevante faglige verktøy, teknikker og uttrykksformer. 
  • kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff, og framstille dette slik at det belyser en problemstilling. 

Generell kompetanse 

  • kan planlegge og gjennomføre ulike arbeidsoppgaver, som er i tråd med de krav og retningslinjer som er gitt. 
  • kan formidle sentrale temaer, problemstillinger og løsninger både skriftlig og muntlig, og kan utveksle faglig synspunkter med andre. 
  • har forståelse for relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger. 
  • har erfaring med arbeidsmetoder som benyttes i arbeidslivet. 
  • har forståelse for hvordan formelle og uformelle normer og bedriftskulturer former arbeidshverdagen. 
  • kjenner til viktigheten av nettverksbygging og karriereutvikling. 

Arbeidskrav 

  • godkjent plan for internship 
  • gjennomføring av oppfølgingssamtale med en gitt kontaktperson fra Oslo Nye Høyskole 
  • arbeidsattest fra arbeidsgiver som bekrefter arbeidsoppgaver og arbeidsmengde

Vurderingsform

  • hjemmeeksamen i form av en avsluttende skriftlig rapport på 2 500 ord (+/- 10% ) som vurderes til bestått/ikke bestått.