I 2010 startet Zakaria El Moussaoui på fysioterapiutdanningen på Bjørknes Høyskole (ett år i Norge, to år i Nederland og ett års praksis). Nå har han startet Smerte og Idrettsklinikken på Vindernsenteret i Oslo og har allerede planer om å ansette flere! -Jeg lærte å ha en veldig klinisk tilnærming til andres smerteproblematikk, og sitter igjen med en unik bakgrunn sammenlignet med fysioterapeuter som kun har studert i Norge, forteller han.

Hvorfor fysioterapi?
Zakaria drev gjennom mange år aktivt med kampsport, men ble stadig plaget av en skulder som gikk ut av ledd. Operasjon ville han ikke ta, så han oppsøkte jevnlig fysioterapeuter for å få bukt med skaden.

– Jeg møtte en utrolig dyktig fysioterapeut, og jeg ble virkelig imponert av hvordan hun brant for yrket sitt. Hun inspirerte meg gjennom gleden og roen hun fant i å hjelpe andre. Måten hun støttet og fulgte meg opp ga meg veldig mye, og jeg ville gjerne hjelpe andre på samme måte. Veien var da kort til fysioterapistudier på Bjørknes Høyskole. Jeg fikk også to utvekslingsår i fysioterapiens hjemland, Nederland, forteller Zakaria.

– Jeg lærte å ha en veldig klinisk tilnærming til andres smerteproblematikk, så jeg sitter igjen med en unik bakgrunn sammenlignet med fysioterapeuter som kun har studert i Norge. Jeg tok også en videreutdanning innen i ortopedisk medisin, så jeg kan diagnosere for å finne årsaken til smertene, forteller han.

– Har du vondt i skulderen for eksempel, så ser jeg ikke bare på skulderen, men prøver å finne linker. Du vet, kroppen er jo koblet som et puslespill, og man må ikke kun fokusere på der det gjør vondt, men også helheten.

Hardt arbeid gir resultater
Med høyt trykk i klinikken har den flinke fysioterapeutene planer om å ansette flere hjelpere etter hvert og skal også peile inn bedrifter som kunder. – Jeg jobber hardt og det blir lange dager, forteller Zakaria. Som jeg nevnte i stad så lever jeg i et privilegert land, men ingenting kommer gratis. Men så lenge man jobber hardt og står på så har man enorme muligheter for å gjøre det bra. Jeg har til nå gått denne veien helt alene, og jeg har vist at jeg elsker yrket mitt og det å hjelpe andre. Dette gjør at man vokser og gror via jungeltelegrafen. Mange oppsøker meg etter tips fra tidligere kunder. Det er veldig berikende med så positiv tilbakemelding. Pasientene mine takker meg og tror det er kun jeg som hjelper dem, men på mange måter så er det også de som hjelper meg. Deres takknemlighet gjør meg mer motivert og jeg elsker å hjelpe mennesker.

Zakaria tilbyr alle studenter og ansatte på Bjørknes Høyskole 30% på behandlinger og treninger!  Kontakt/følg Smerte og Idrettsklinikken på facebook her

Les hele  artikkelen om Zakaria på ambisjoner.no

Les mer om fysioterapiutdanningen på Bjørknes Høyskole her