Vi tar i mot og behandler søknader fortløpende frem til studiestart for alle våre studieprogram. Husk at du i tillegg kan søke akkurat når du vil som nettstudent!

Rullerende inntak frem til studiestart

Du kan søke studier hos oss også etter 15. april, faktisk helt frem til studiestart. Søker du åpne studieprogram (alle bortsett fra fysioterapi og medisintudier 1+5) vil du få tilbud om studieplass så lenge du har studiekompetanse. Når du søker flere enn ett studieprogram blir du bedt om å prioritere søknadene dine. Du får tilbud om studieplass på studiet du har valgt som førsteprioritet, men kan når som helst kontakte oss for å endre på rekkefølgen.  Kontakt oss gjerne på info@bhioslo.no så hjelper vi deg gjerne.

Behandlingstid for åpne studieprogram

Åpne studieprogram betyr at det ikke er plassbegrensning. Vi har fortløpende opptak på alle åpne studieprogram (alle, bortsett fra medisin og fysioterapi). Du vil få svar på søknaden din til åpne studieprogram i løpet av kort tid, vanligvis bare noen dager.  Dersom du oppfyller krav til studiekompetanse vil du uansett få tilbud om studieplass og kan planlegge den kommende studenttilværelsen med en gang.

Behandling av søknader til medisin og fysioterapi (lukkede studieprogram)

Lukket studieprogram betyr at det er begrenset antall studieplasser. Derfor starter vi behandling av søknader til medisinstudier 1+5 og fysioterapi først etter søknadsfristen 15. april. De beste søkerne vil få tilbud om studieplass i løpet av mai. Dersom du får tilbud om studieplass må du huske å overholde svarfristen slik at studieplassen ikke gis videre til andre på venteliste.

Behandlingstid og ventelister for fysioterapi og medisin

Dersom du er kvalifisert for inntak, men ikke får tilbud om studieplass i første omgang, vil du bli satt på venteliste.  Dersom du blir satt på venteliste kan vi dessverre ikke gi eksakt informasjon om når du får svar. Søknaden vurderes på nytt hver gang det frigjøres studieplasser ved at noen som allerede har fått tilbud om plass takker nei eller ikke overholder svarfristen. Vi tar kontakt med deg så fort det blir ledige studieplasser dersom du er nestemann på ventelisten! Husk at vi har nye opptaksrunder helt frem til studiestart.

Nettstudier = ingen søknadsfrist!

Skal du bli nettstudent er det ingen søknadsfrist du trenger å tenke på.  Lurer du på hvilke fagområder du kan studere på nett? Se oversikt over våre nettstudier her (velg kategori nettstudier). Som nettstudent kan du starte når du vil, både på høsten og våren. Les mer om det her.

Hvordan takke ja til studieplass?

Dersom du får tilbud om studieplass vil du få tilsendt et fullt eller betinget tilbud sammen med en studiekontrakt. For å takke ja skal du signere og returnere studiekontrakten til Bjørknes Høyskole innen 2 uker. Dersom du ikke overholder fristen, vil tilbudet om studieplass ikke lenger være gyldig, og studieplassen kan gis videre til andre på venteliste. Husk å gi oss beskjed dersom du for eksempel er på ferie i denne perioden og ikke har jevnlig tilgang til mailen din.

Fadderuke

Velkommen som student på Bjørknes Høyskole! Bli med i årets studiestartgruppe på facebook for informasjon om studiestart og fadderuke for alle våre nye studenter! Fadderuka arrangeres i uke 35.

Facebook & Instagram

Hovedsiden vår er facebook.com/bjorkneshoyskole Her får du oppdatert informasjon om hva som skjer og anledning til å treffe dine fremtidige klassekamerater! Følg oss også på Instagram under @bjorkneshoyskole eller bruk taggen # bhioslo og #bjørkneshøyskole.