Her finner du informasjon om studentkort, pålogging av det trådløse nettet, print & kopiering samt e-læringsplattformen og intranettet Qybele.

Trådløst nett

Nettverket på området heter Lovisenberg Student. Passordet får du utdelt ved studiestart. Dersom du har problemer med å koble til trådløst nett, kan du kontakte helpdesk@lovisenberg.no eller stikke innom IT-kontoret som holder til i underetasjen i enden av LDH-bygget. Du kan også ringe de på 406 22 017

Vil du skrive ut et elektronisk kompendium?

Webergs Printshop tilbyr gode priser på bestilling av kompendier for BH-studenter. Selve innbindingen koster 30 kr, kopipris per ark koster 0,60 for vanlig A4 s/hv kopi. (Dersom flere studenter slår seg sammen og bestiller samtidig kan de gi ytterligere rabatt). Leveringstid er 2-3 dager. Ved hastebestilling og eventuell filarbeid må det beregnes noe tillegg. Gå til webergs.no for å bestille, husk å oppgi at du er BH-student for å få riktig pris og unngå oppstartsavgift.

Print & kopiering

Printeren finner du i underetasjen i BH-bygget. Du kan hente opp det du vil skrive ut på stasjonære PC som står ved siden av printeren, eller bruke minnepinne. Alt du sender til utskrift blir tilgjengelig ved å trykke på symbolet SafeQ  i skriverens display. Husk å logge av når du er ferdig slik at ikke andre kan printe fra din konto: Trykk grønn knapp øverst i displayet, logg ut, og bekreft at du vil logge ut.

Betaling for kopi eller utskrift

For å betale for print og kopi trenger du først å overføre penger på studentkortet. Du kan logge på betalingsløsningen her. NB! For å få tilgang til denne siden MÅ du være tilknyttet nettverket Lovisenberg-Student. Etter pålogging til betalingsløsningen SafeQ kommer du til Dashboard, her får du mulighet til å overføre penger for bruk til utskrifter. Velg Deposit Money i My Credit og følg anvisningen. NB! Ikke overfør mer en nødvendig på utskriftskontoen din, da restbeløp  ikke kan tilbakebetales når du ikke lenger er student hos oss.

Koble ditt nye studentkort til printeren (kun første gang)

• Hold studentkortet over kortleseren som er ved siden av displayet på printeren til du hører et kort pip.
  • Skriv inn brukernavn. Brukernavnet er det samme som studentnummeret. Trykk Angi
  • Skriv inn passord -dette fikk du opplyst ved studiestart. Spør på infosenteret om du er usikker. Trykk Angi
  • Trykk Print Job Release for å se en liste over utskriftene dine, Trykk Kopi for å kopiere

Studentkort

Studentkort med gyldighetsmerke
Studentkort får du ved studiestart. For at studentkortet skal være gyldig, må du få et klistremerke som viser gyldighet hvert semester. Uten dette merket kan du få bot dersom du reiser kollektivt med studentbillett! Det koster 200 kr å utstede nytt studentkort dersom du mister det du fikk ved studiestart. Eventuelt nytt kort ordner du på kortkontoret.

Kode til studentkortet
Koden velger du når studentkortet produseres. Hvis du glemmer  koden, må du stikke innom IT-kontoret for å få ny kode. Kode kan ikke oppgis over telefon av sikkerhetsmessige grunner.

Studentkort til nettstudenter
Er du nettstudent kan du sende bilde på e-post til din administrasjonskontakt eller til admin@bjorkneshoyskole.no

Fylle penger på studentkortet
Her fyller du penger på studentkortet slik at du kan bruke printer eller kopimaskinen.

Studentkort som adgangskort
I helgen, og etter kl. 16 på hverdager, må du bruke studentkort + kode for å få tilgang til høyskolens lokaler. Innenfor vanlige åpningstider på hverdager  trenger du ikke bruke kort for å komme inn.

Åpningstider for å få studentkort
Kortkontoret og IT-kontoret holder til i 3. etg i samme bygg som studentkantinen. Gjennom skoleåret holde de åpent tirsdager og torsdager mellom kl 12-14.  Ved studiestart vil det være noe lengre åpningstider.

Qybele;  intranett og e-læringsplattform

Qybele er både intranettet og e-læringsplattformen vår. Her finner du blant annet din utdanningsplan, sensur på eksamen og eksamensmeldinger. Her har du som student muligheter til å kontrollere og få oversikt over studentopplysninger og kontaktdetaljer som er registrert på deg.
På intranettet har du selv ansvar for blant annet å:

• Registrere riktig studieadresse, mobilnummer og e-postadresse
  • Sjekke når sensur faller.
  • Melde deg opp til eksamen hvis du er nettstudent eller tar utsatt eksamen.
  • Sjekke timeplan og holde deg oppdatert på endringer i timeplanen
  • Timeplanen kan legges til i kalenderen på telefonen din -følg lenken i Qybele

Vil du legge timeplanen din inn i kalender på telefonen?

Når du går inn på «timeplan» eller «kalender» i Qybele står det «iCalendar – Eksporter din egen kalender». Trykk på den linken. Da kommer det opp en pop-up box hvor du må trykke «Abonner» – så får du opp en ny pop-up box hvor du kopierer linken som dukker opp.

På telefoner er det litt forskjellige måter å gjøre dette på:

• På iPhone går du inn på innstillinger>kalender>kontoer>legg til konto>Annen> Legg til abonnementskalender og legg inn linken kopiert fra Qybele der. (på ical på mac er det altså like enkelt å få det inn)
  • Når det gjelder android-telefoner er det ikke like fiks løsning – men bruker du Google kalender kan du fort legge til kalender og «legg til via nettadresse» slik at du får lagt lenken inn der.
  • Det samme gjelder for kalender i Outlook Web App. I menyen til venstre kan du høyreklikke på «andre kalendere», og så «åpne kalender» og da lime inn lenken under «internett-kalender» så klikker du «åpne».