Veterinærstudier i Ungarn

Ved dette universitetet kan du utdanne deg til veterinær i Ungarn. Bjørknes Høyskole hjelper deg med søknader og opptaksprøver.

Datoer for opptaksprøvene kommer fortløpende, påmeldingen åpner 4. januar 2021.

Blå himmel og utsikt over Budapest

UniVet (tidligere Szent István) er det eneste universitetet i Ungarn som tilbyr veterinærutdanning. Det holder en høy internasjonal standard, og har både små- og stordyrklinikker hvor du som student kan ta en del av praksisen din.

Hvor: Budapest
Studiestart: september
Antall år: 5
Søknadsgebyr: NOK 1 900
Eksamensgebyr: EUR 300
Studieavgift 2020/2021: ca. EUR 10 980 pr. år

Opptakskrav

For å søke må du ha generell studiekompetanse og vitnemål fra treårig videregående skole.

Det er ingen fagkrav eller karakterkrav, og det betyr at du ikke trenger å ha biologi eller kjemi på vitnemålet for å søke. Vi gjør likevel oppmerksom på at du må ha god kompetanse i disse fagene for å kunne bestå opptaksprøven og ikke minst mestre det krevende veterinærstudiet dersom du kommer inn.

Det finnes dessverre ingen tilrettelegging for studenter med dysleksi, og fargeblinde frarådes å søke pga. mikroskopiering med kontrastfarger.

Opptaksprøve

For å få tilbud om studieplass på University of Veterinary and Pharmaseutical Sciences, må du bestå en nettbasert opptaksprøve. Vanligvis tilbys opptaksprøver mellom mars og juni. Datoer og frister vil bli lagt ut her.

Opptaksprøven består av en 3 timers skriftlig prøve i biologi, kjemi og engelsk fagterminologi (engelskdelen tester deg i generell engelskforståelse og fagterminologi). Prøven er multiple-choice. I tillegg vil det være en muntlig eksaminering. Den muntlige delen vil det bli stilt faglige spørsmål. Du kan ta forberedende intensivkurs hos oss.

Fritak

Dersom du tidligere har tatt høyere utdanning innenfor relevant fagområde (realfag som biologi og kjemi), kan du søke fritak fra opptaksprøven. Det er ingen automatikk i å få fritak, og selv om du kjenner noen med samme bakgrunn som deg som har fått fritak tidligere, betyr ikke det at du får samme svar. Erfaringsmessig kan det ta svært lang tid å få svar, og det er ikke sikkert du får et svar før selve opptaksprøven avholdes. Du bør i alle tilfeller forberede deg på å ta opptaksprøven.

Les mer på UniVets nettsider.