Veterinærstudier i Tsjekkia

Her kan du studere til veterinær i Tsjekkia. Bjørknes Høyskole hjelper deg med søknader og opptaksprøver.

veternary

Dette er et av Tsjekkias mest prestisjetunge universiteter. Du får muligheten til å jobbe (som praksis) på en helt ny smådyrklinikk og en tilsvarende klinikk for større dyr som befinner seg på campusområdet.

Hvor: Brno
Studiestart: september
Antall år: 6
Søknadsavgift: NOK 1 600
Studieavgift 2020/2021: ca. EUR 8 500 pr. år

Opptakskrav

For å søke må du ha generell studiekompetanse og vitnemål fra treårig videregående skole.

Det er ingen fagkrav eller karakterkrav, og det betyr at du ikke trenger å ha biologi eller kjemi på vitnemålet for å søke. Vi gjør likevel oppmerksom på at du må ha god kompetanse i disse fagene for å kunne bestå opptaksprøven og ikke minst mestre det krevende veterinærstudiet dersom du kommer inn.

Det finnes dessverre ingen tilrettelegging for studenter med dysleksi, og fargeblinde frarådes å søke pga. mikroskopiering med kontrastfarger.

Opptaksprøve

For å få tilbud om studieplass på University of Veterinary and Pharmaseutical Sciences, må du bestå en nettbasert opptaksprøve. Vanligvis tilbys opptaksprøver i begynnelsen av mars og juni. Datoer og frister vil bli lagt ut her.

Opptaksprøven består av en 2 timers multiple-choice-prøve i biologi og kjemi. Du kan ta forberedende intensivkurs hos oss.

Les mer på universitetets nettsider.