Hopp til hovedinnhold
Utenlandsstudier

Veterinærstudier i Sentral-Europa

Studer til veterinær ved anerkjente universiteter i Ungarn eller Tsjekkia. Her blir du en del av et internasjonalt studentmiljø med dyktige spesialister på foreleserlisten. 

Bjørknes Høyskole samarbeider med to velrennomerte universiteter i Ungarn og Tsjekkia som tilbyr veterinærstudier til norske studenter. Vi hjelper deg gjennom hele søknadsprosessen og fungerer som mellomledd mellom deg som søker og universitetene. 

I løpet av 20 år har vi hjulpet tusenvis av studenter med å komme inn på sitt drømmestudium og kjenner systemet og opptaksprøvene godt. Vi er dine rådgivere på veien og ordner alt det praktiske for deg slik at du kan bruke din tid til å forberede deg til opptaksprøvene – og på sikt på veterinærstudiene, tannlege- eller legestudiet.   

Meld deg på nyhetsbrevet om studier i Sentral-Europa

Minstekrav og opptaksprøve

For å komme inn på det universitetet du ønsker, må du bestå en opptaksprøve hvor du blir testet i blant annet biologi, kjemi, medisinsk fagterminologi, samt fysikk eller matte. Opptaksprøvene er digitale og avholdes 1–2 ganger i året (mellom mars og juni). Studiestart er i september samme år.  

Ikke alle universitetene krever at du har biologi, fysikk, kjemi og matte på vitnemålet, men du blir likevel testet i disse fagområdene på opptaksprøven. Du kan ta forberedende intensivkurs hos oss.

Les mer om lærestedene i Ungarn for informasjon om opptakskrav og kostnader Det er mulig å søke på flere universiteter samtidig.  

Har du spørsmål eller trenger råd? Book en gratis samtale med studierådgiver.

For å søke på universitetene i Sentral-Europa, må du gjøre følgende:

1. Registrer deg med skjemaet under for å motta mer informasjon fra oss om opptaksprøver, søknader, studier og universiteter. Dette er helt uforpliktende og gratis.

2. Når du har bestemt deg for hva du vil søke på, melder du deg på opptaksprøver her.
    Mer om når prøvene avholdes og hva det koster.  

3. Når vi har mottatt din påmelding, vil du få en e-post fra oss med en lenke til Min side. Her vil du finne all informasjon angående din(e) opptaksprøve(r) og den videre søknadsprosessen.

4. Forbered deg godt til opptaksprøvene! Vi tilbyr digitale intensivkurs i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi/engelsk.

5. Mange dokumenter må sendes til universitetet før du kan ta opptaksprøven (som vitnemål/karakterutskrift på norsk og engelsk, helseattest, CV, motivasjonsbrev og kopi av pass og passbilde). En fullstendig liste over disse dokumentene får du tilgang til så snart du har meldt deg på opptaksprøver. Dette er unikt for hvert universitet, så les nøye på Min Side.