Medisinstudier i Tsjekkia

På Masaryck University kan du studere medisin i Tsjekkia. Bjørknes Høyskole hjelper deg med søknader og opptaksprøver.

Meld deg på opptaksprøver

Om Masaryck University

Bybilde fra Brno

Dette universitetet tilbyr medisin- og tannlegestudier og har et topp moderne campus like ved byens hovedsykehus.

Hvor: Brno
Studiestart: september
Antall år: 6
Søknadsavgift: NOK 1 600
Studieavgift 2020/2021: ca. CZE 300 000 pr. år

Opptakskrav

For å søke må du ha generell studiekompetanse og vitnemål fra treårig videregående skole.

Det er ingen fagkrav eller karakterkrav, og det betyr at du ikke trenger å ha biologi eller kjemi på vitnemålet for å søke. Vi gjør likevel oppmerksom på at du må ha god kompetanse i disse fagene for å kunne bestå opptaksprøven og ikke minst mestre det krevende medisinstudiet dersom du kommer inn.

Det finnes dessverre ingen tilrettelegging for studenter med dysleksi, og fargeblinde frarådes å søke pga. mikroskopiering med kontrastfarger.

Opptaksprøve

For å få tilbud om studieplass på Masaryk University, må du bestå en nettbasert opptaksprøve. Vanligvis tilbys opptaksprøver i begynnelsen av mars og juni. Alle datoer og frister vil legges ut her.

Opptaksprøven er skriftlig og består av tre deler: bio, kjemi og matte eller fysikk. Det er 40 spørsmål pr del og du kan bruke 60 minutter på hver del. Du kan ta forberedende intensivkurs hos oss.

Les mer på Masaryk Universitys nettsider.