Medisinstudier i Polen

Med sine 38 millioner innbyggere er Polen en av de store europeiske nasjonene og et populært reisemål for nordmenn. Rundt om i landet finner du fantastiske gamle byer og mangfoldig natur med flotte strender, innsjøer og trolske fjell.

Datoer for opptaksprøvene kommer fortløpende, påmeldingen åpner 4. januar 2021.

Det medisinske universitetet i Gdansk ligger i gangavstand både fra sentrum og Polens mest moderne sykehus.

Hvor: Gdansk
Studiestart: september
Antall år: 6
Søknadsavgift: NOK 1 600
Studieavgift 2020/2021: ca. 44 000 PLN pr. år

Opptakskrav

For å søke må du ha generell studiekompetanse og vitnemål fra treårig videregående skole.

I tillegg kreves

• generell studiekompetanse
  • minst 4 i engelsk  fra 1. vgs. (kan erstattes med TOEFL el. IELTS-test)
  • biologi 1 og 2* i kombinasjon med:
  • kjemi 1 og 2 eller fysikk 1 og 2 eller matte R1 og R2

*Kan erstattes med medisin grunnfag.

I enkelte tilfeller vil de også kreve intervju.

Søkere med  IB Diploma kan bli tatt opp basert på karakterer i biology HL (obligatorisk) og et valgt emne i chemistry, physics and mathematics HL, i tillegg til resultatene fra et intervju. Har søkeren bestått emnet i SL, kreves det en skriftlig prøve.

Det finnes ingen tilrettelegging for studenter med dysleksi og fargeblinde frarådes å søke pga mikroskopiering med kontrastfarger.

Opptaksprøve

For å få tilbud om studieplass ved University of Gdansk, må du bestå en nettbasert opptaksprøve. Vanligvis tilbys opptaksprøver mellom mars og juni. Datoer og frister blir lagt ut her

Den skriftlige prøven består av to deler – biologi og kjemi (multiple-choice). Basert på resultatet vil det bli bestemt hvorvidt du skal ha intervju i tillegg. Du kan ta forberedende intensivkurs hos oss.

Les mer på University of Gdansks nettsider.