Utlandet

Medisinstudier i Sentral-Europa

Vi samarbeider med universiteter i Ungarn, Tsjekkia, Slovakia og Polen og har hjulpet tusenvis av studenter å nå drømmen om medisin-, tannlege- og veterinærstudier i over 20 år. Det er mye å sette seg inn i når man skal søke studieplass i utlandet, vi hjelper til med hele den prosessen og er mellomleddet mellom søker og universitet. Det ligger mye trygghet i å forholde seg til erfarne norske studierådgivere som har sendt studenter til utlandet i en årrekke. Vi har alltid oppdatert informasjon og koordinerer alt som har med søknadsprosess å gjøre, slik at våre søkere kan bruke sin tid til å forberede seg godt til opptaksprøver og på sikt studier i Sentral Europa.

University of Wollongong

University of Wollongong har alltid scoret høyt når det gjelder studenttilfredshet og er i tillegg anerkjent for sin forskning. Universitetet har flere ganger vært det universitetet der flest studenter har gått rett ut i jobb og alle utdanningene fokuserer høyt på arbeidsliv.

Veterinærstudier i Sentral-Europa

På veterinærstudiet lærer du å diagnostisere og behandle sykdommer hos dyr. Dyrlegen jobber også med å fremme dyrevelferd og driver med forebyggende helsearbeid.

University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences

University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences ble grunnlagt i 1918 og er det eneste universitetet i Tsjekkia som tilbyr veterinærutdanning og økologi, og ett av to som tilbyr farmasi. Det ansees for å være et av de mest prestisjetunge universitetene i Tsjekkia, med mange dyktige spesialister på listen over forelesere. Utdanningen er 6-årig og du gjennomgår både pre-kliniske og kliniske studier. Etter endt utdanning får du tittelen ”Doctor of Veterinary Medicine” (MVDr) og har muligheten til å starte din karriere innenfor flere spennende områder. Du kan for eksempel arbeide i en offentlig eller privat veterinærklinikk, i institusjoner for diagnostikk og forskning, innenfor farmasøytiske selskaper, i næringsmiddelindustrien, innenfor jordbruk etc. University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences tar kun inn ca. 30 internasjonale studenter i året, så er du heldig å være en av disse kan du se frem til en studietilværelse hvor du får god og tett oppfølging. Du får muligheten til å jobbe (praksis) på en helt ny smådyrklinikk og en tilsvarende klinikk for store dyr som befinner seg på campusområdet. Universitetet har studentboliger på campus og ligger bare 10 minutter fra sentrum av Brno.

Masaryk University

Masaryk University ble etablert i 1919 og holder til sentralt i byen Brno. Med betydelige EU-midler besluttet universitetet å bygge et topp moderne campusområde ved byens hovedsykehus, ca. 15 minutter fra sentrum. Byggeprosessen er nå ferdig og det er reist universitetsbygninger som misunnes av universiteter over hele Europa. Med god grunn kan Masaryk skryte av fantastiske fasiliteter. Universitetet tilbyr medisin- og tannlegestudier på engelsk. Det er et lite norsk miljø her med i overkant av 70 norske studenter.

First Faculty of Medicine, Charles University

First Faculty of Medicine, Charles University i Praha ble grunnlagt i 1348 og er et av verdens eldste universiteter. Universitetet er meget anerkjent og rangert blant de 300 beste av 17 000 universiteter i verden. Universitetet har 17 fakulteter, hvorav 14 ligger i Praha. Med sine 7 500 ansatte og 51 000 studenter har universitetet en sjettedel av alle studenter i Tsjekkia. Vårt samarbeid er med det første medisinske fakultetet som er ansett som det beste i Tsjekkia. Med sin sentrale beliggenhet i Praha har First Faculty of Medicine, Charles University mye å tilby, også utover et spennende læringsmiljø.

University of Veterinary Medicine (UniVet)

University of Veterinary Medicine (tidligere Szent Istvan) ligger i Budapest, hovedstaden i Ungarn. Selv før kommunismens fall, var Budapest en mer moderne og progressiv by enn andre i Sentral-Europa. Nå fremstår Budapest som en storslått, travel europeisk storby som i det siste har blitt til en stor turistmagnet som tiltrekker tusenvis av besøkende fra hele verden. De rimelige restaurantene, klubbene og barene tilbyr underholdning på høyt nivå ikke bare for turister og innfødte, men også til de utmattede studentene som trenger å puste ut litt i de arbeidsomme hverdager.

University of Pécs

University of Pécs ligger i middelalderbyen Pécs, ca. to timer sør fra hovedstaden, Budapest. Byen har en vakker og historisk gamleby, samt et velrenommert medisinsk universitet. Her finner du et intimt studiemiljø, både hva gjelder byliv og universitetsliv. I Pécs er det gode muligheter for friluftsliv. Byen ligger gunstig til nær et fjellområde, samt i sentrum av berømte vinområder. Byen har ca. 160 000 innbyggere.

Szeged University

Universitetet i Szeged er et av de mest anerkjente universitetene i Sentral-Europa. Det er spesielt kjent for sin høye vitenskapelige kvalitet og har i mange år forsvart en plass blant verdens topp 500 universitet. På det medisinske fakultetet kan du studere med omtrent 700 internasjonale studenter. Det norske miljøet er lite og oversiktlig her (i overkant av 50 nordmenn). Studentene trives godt i denne studentbyen.