Hopp over Bilde + tekst

Oppdatert 11. august, 2020

Informasjon til nye og eksisterende studenter på campus og på nett

Til høsten blir det både opplegg på høyskolen og digitale forelesninger. Og det blir fadderuke for førsteårsstudentene på campus! Vi har rekordmange søkere noe som betyr at førsteklassingene vil få mange fine medstudenter å dele studiehverdagen sin med fremover. Vi vet hvor viktig det er med en god start på studiene.

Til nye studenter som skal studere i Oslo

Det blir oppmøte på høyskolen første skoledag i uke 35 for alle som skal starte på 1. året. Klokkeslett står i ditt studietilbud.

Oppstart for de ulike studieretningene:

Tirsdag 25. august: Freds- og konfliktstudier, Internasjonale studier og Bachelor i psykologisk helsearbeid.

Onsdag 26. august: Medisin grunnfag og fysioterapi

Torsdag 27. august: Bachelor i psykologi

Fredag 28. august: Årsstudium i Psykologi

Opplegg:
Klassen blir delt opp i mindre grupper på 20-25 stykker, hvor gruppene skal gjennom ulike stasjoner i løpet av dagen. Det inkluderer:

● Velkommen til oss, registrering og omvisning
● Få studentkort
● Informasjon om Lånekassen, hvordan booke grupperom, åpningstider, Office 365 m.m.
● Innlogging i den digitale plattformen du skal bruke; Qybele
● Informasjon om hva skjer de første dagene

*Merk at om du er i risikogruppe eller har luftveissymptomer så må du holde deg hjemme og du får da delta på digital studiestart.

Fadderuka

Fadderuka holdes tirsdag til søndag i uke 36 (1.-6. september). Hold av uka og gled dere til et fint sosialt opplegg! Informasjon om hva som skjer i fadderuka finner du på denne siden om fadderuka og i Mitt Opptak (link til Mitt opptak har du fått i egen mail).

Programmet for 2020 er satt! Det blir blant annet parkdag med “Bjørknes-lekene”, båttur, “faddernes dager”, med konkurranser og mange muligheter for å bli kjent med dine nye medstudenter! Sjekk ut siden om fadderuken for fullt opplegg på linken over!

Digital studiestart for noen

Vi garanterer studiestart for alle, men på grunn av den pågende koronasituasjonen betyr det at det blir digital studiestart for en del av dere som allerede går på campus. I løpet av høsten vil alle som går på campus få undervisning på høyskolen i kombinasjon med digitale forelesninger. Dere vil få beskjed om hvordan denne fordelingen skjer.

Hva er programmet for digital studiestart?

Dato og detaljert informasjon vil du få på mail, det kommer fortløpende her og på Mitt Opptak (link har du fått på mail).

Hva skjer med nettstudentene?

Dere er en del av den digitale studiestarten. Det vil bli opplegg for dere på nett. Er du førstegangsstudent på Bjørknes Høyskole så blir det et opplegg for å forstå verktøyene dere skal bruke i tillegg til å bli litt bedre kjent med de andre i din digitale klasse.

Alle de obligatoriske samlingene blir nå på nett istedet for på høyskolen, ellers forblir alt det samme som tidligere. Du slipper da å måtte reise til Oslo i høst om du ikke vil (du er hjertelig velkommen på høyskolen om du vil komme en tur).

Hva kan jeg være med på av sosiale ting ellers i året?

• Onsdagskaffe! Hver onsdags serveres det gratis kaffe på Loftet i pausen. I tillegg vil det ofte være noe å spise også! Vi stiller også med Quiz, brettspillkvelder og ellers god stemning på Loftet.
  • I god tradisjon holder vi volleyballcup og fotballcup hvert studieår! Fotballcup på høstsemesteret og volleyballcup på vårsemesteret, så er du glad i å sosialisere deg, er disse cupene alltid fylt med god stemning og samhold.
  • Gratis sirkeltrening hver torsdag og gratis yogatime hver tirsdag+torsdag!
  • Studentene arrangerer også Solidaritetsfesten (tidligere kjent som Veldedighetsgallaen), hvor det er til inntekt for en god sak. Det pleier å være mye god underholdning gjennom hele kvelden!
  • Solidaritetskomiteen stiller også ellers med andre fester og sosiale tilsetninger! Tidligere år har de stilt med afterparty til volleyball- og fotballcup, halloweenfest, sommerfest og nyttårsbord

Hvordan kan jeg engasjere meg gjennom studietiden?

• Du kan stille som tillitsvalgt for klassen din som stedlig student, eller for studieområdet ditt som nettbasert student.
  • Studentdemokratiet er et fint sted å engasjere seg for å bli kjent med studenter på andre studieretninger. Du kan se mer informasjon om studentdemokratiet her.
  • Andre komiteer du kan delta i er
    • Sosialkomiteen
    • Solidaritetskomiteen
    • Fadderstyret
    • Linjeforeningen for psykologistudenter
    • Linjeforeningen for freds- og konflikt og internasjonale studier

Mer informasjon om studentdemokratiet, aktiviteter og foreninger finner du her!

Angående koronasituasjonen:

Vi har utarbeidet en smittevernveileder for studenter og ansatte. Les og gjør deg kjent med smittervernveilderen for å begrense smittespredningen på Bjørknes Høyskole.

Vi har en side som oppdateres fortløpende om koronasituasjonen når det skjer endringer, i tillegg vil du få beskjed direkte om det er noe som påvirker din studiehverdag.

Har du spørsmål?

Svar gjerne på studiestart-mailen du får fra studierådgiver, ellers kan du sende spørsmål til hei@bhioslo, eller ringe på 23 23 38 20.