Bjørknes Høyskole har over 10 års erfaring med å sende norske studenter til Ungarn. Landet har Sentral-Europas best etablerte tilbud når det gjelder helsefaglig utdanning på engelsk. I Ungarn kan du studere medisin, veterinærmedisin og tannlege.

Universiteter du kan søke på i Ungarn

• Semmelweis University (tannlege+ medisin )
  • Pècs University  (tannlege+ medisin )
  • Szeged University (tannlege+ medisin )
  • University of Veterinary Medicine, Budapest (veterinær)

Start med gruppeveiledning

Det er mye å sette seg inn i når du skal studere i et annet land og du har sikkert mange spørsmål. Vi holder jevnlige gruppeveiledninger om de ulike studieretningene både høst og vår i forkant av opptaksprøvene. Her får du vite alt du trenger om søknadsprosessen og opptaksprøvene. Oversikt over datoer og klokkeslett for gruppeveiledninger finner du her. På gruppeveiledningene kan du også stille spørsmål til studierådgiver.  Deltar du på en slik gruppeveiledning får du god oversikt over alt du trenger å vite gjennom søknadsprosessen.
Registrer deg for å få informasjon om søknadsprosess og opptaksprøver

Hvordan søker jeg?

Dersom du vil søke til et av universitetene i Ungarn, melder du deg på opptaksprøven her. Du vil deretter få beskjed om hvilke vedlegg du skal skaffe og ta med på opptaksprøven. Du vil få god informasjon underveis i søknadsprosessen, så fort du har meldt deg opp til opptaksprøven.

Hva må jeg vite om opptaksprøvene?

For å få opptak på et av universitetene i Ungarn må man ha generell studiekompetanse (til studiestart) og bestå en opptaksprøve. Denne er delt i to deler, en skriftlig og en muntlig del. Den skriftlige delen består av tre deler:  kjemi, biologi og medisinsk fagterminologi.
University of Szeged har lagt ut eksempler på opptaksprøvene her (vil gjelde for opptaksprøven til samtlige universiteter i Ungarn).
Her finner du dato for opptaksprøver.

Hvilke dokumenter trenger jeg for å komme på opptaksprøven?

Når du har meldt deg på opptaksprøven skal du samle sammen en del vedlegg, som du tar med når du kommer til opptaksprøven. Dette får du en mail om når du er registrert.

Hvor mange universiteter kan jeg søke til?

Du kan søke på ett eller flere universiteter. Prøvene er lagt til samme helg, så du slipper å ta opptaksprøver flere helger.

Søknadsavgift

Det er en søknadsavgift til universitetene i Ungarn (se oversikt på søknadsskjema). Merk at søknadsavgiften ikke er refunderbar dersom du avbryter søknadsprosessen eller velger å ikke møte til opptaksprøven.

Forberedelseskurs/Intensivkurs

Bjørknes Høyskole holder ulike kurs som kan hjelpe deg med forberedelser til opptaksprøven (biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi). Kursene er svært populære og det lønner seg å være tidlig ute for å få plass. Kursene holdes som intensive helgeseminar  to ganger i året, vinter og vår.

Vi har i tillegg intensivkurs i ungarsk språk og kultur for de som får tilbud om studieplass. Dette kurset går på dagtid (man-fre) i begynnelsen av august. Vi har også et nyttig studieteknikkurs. Kurset er nettbasert og du kan starte når det passer deg. Dette kan du lese mer om her.

Hvordan melder jeg meg på intensivkurs?

Du kan melde deg på enkeltkurs eller få pakkepris på de ulike kursene vi tilbyr i forkant av opptaksprøvene, samt forberedelseskursene som holdes i august. Dato, informasjon og påmelding til intensivkurs finner du her. Vi sender en bekreftelse på mottatt skjema. Husk at påmelding på kursene er bindende. Velkommen!

Avreisetreff for deg som har fått studieplass

Her kan du møte andre som skal til samme lærested, representanter fra ANSA, Bjørknes Høyskole, og ikke minst studenter som har vært noen år ved det universitetet der du skal studere. Alle som har tatt opptaksprøve og kommet inn vil bli invitert på avreisetreffet.

Meld deg på opptaksprøven