Tsjekkia har med sine prestisjetunge universitet blitt en svært populært studiedestinasjon for norske studenter som ønsker å studere medisin, odontologi eller veterinærmedisin.

Universiteter du kan søke på i Tsjekkia

• Masaryk University (tannlege + medisin)
  • Charles University First Faculty of Medicine (tannlege + medisin)
  • University of Veterinary Science, Brno (veterinær)

Start med gruppeveiledning

Det er mye å sette seg inn i når du skal studere i et annet land og du har sikkert mange spørsmål. Vi holder jevnlige gruppeveiledninger om de ulike studieretningene både høst og vår i forkant av opptaksprøvene. Her får du vite alt du trenger om søknadsprosessen og opptaksprøvene. Oversikt over datoer og klokkeslett for gruppeveiledninger finner du her. På gruppeveiledningene kan du også stille spørsmål til studierådgiver.  Deltar du på en slik gruppeveiledning får du god oversikt over alt du trenger å vite gjennom søknadsprosessen.

Registrer deg for å få informasjon om søknadsprosess og opptaksprøver

Hvordan søker jeg?

Dersom du vil søke til et av universitetene i Tsjekkia, melder du deg på opptaksprøven her. Du vil deretter få beskjed om hvilke vedlegg du skal skaffe og ta med på opptaksprøven. Du vil få god informasjon underveis i søknadsprosessen, så fort du har meldt deg opp til opptaksprøven.

Hva må jeg vite om opptaksprøvene?

For å komme inn må du bestå en opptaksprøve som tester deg i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi (samt fysikk eller matte dersom du søker medisinutdanningen). Prøven holdes på Bjørknes Høyskole i Oslo.

Datoer for opptaksprøver

Les mer om opptaksprøvene og søk her.

Forberedelseskurs/Intensivkurs

Bjørknes Høyskole holder ulike kurs som kan hjelpe deg med forberedelser til opptaksprøven (biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi). Kursene er svært populære og det lønner seg å være tidlig ute for å få plass. Kursene holdes som intensive helgeseminar  to ganger i året, vinter og vår. Vi har også et nyttig studieteknikkurs. Kurset er nettbasert og du kan starte når det passer deg. Dette kan du lese mer om her.

Søknadsavgift

Det er en søknadsavgift til medisinutdanningen i Brno og Praha, samt veterinærutdanningen (se oversikt på søknadsskjema). Merk at søknadsavgiften ikke er refunderbar dersom du avbryter søknadsprosessen eller velger å ikke møte til opptaksprøven.

Om Tsjekkia

Praha har med sin vakre arkitektur mye å by på, og landet for øvrig kan skilte med vakkert landskap, god mat, gjestfrihet, natur – listen er lang. Tsjekkia har også en lang tradisjon innen kultur, litteratur og film. Det er lett å leve i Tsjekkia, og godt å være student i nye og moderne lokaler. I Brno kan du studere medisin og veterinærmedisin, og i Praha kan du også studere medisin.

Meld deg på opptaksprøvene her