Medical University of Gdansk Det er det samlede resultatet av opptaksprøven sammen med realfagskarakterene i kjemi og biologi fra videregående som avgjør opptaket.

Medical University of Gdansk

Medical University of Gdansk kniver sammen med Krakow og Warszawa om topprangering i Polen. Lærestedet har ellers en solid og lang erfaring med medisinutdanning og de norske studentene er meget fornøyd både med byen, universitetet og undervisningen. De presiserer at studiene er tøffe men at universitetet er godt organisert og behandler studentene rettferdig.

Les om opptaksprøver

Opptaksprøve/søknadsinfo

Du må søke om å få delta på opptaksprøven.  For å søke bør du ha biologi 1+2 og kjemi 1+2. Har du bare fordypning i ett av fagområdene (kjemi eller biologi) må du ta en utvidet, skriftlig opptaksprøve som fokuserer på det fagområdet du mangler. (Det er svært viktig å ha mottatt undervisning i kjemi 1+2 (selv om dette ikke er et spesifikt krav når du søker) fordi kjemidelen av opptaksprøven er meget krevende).

Du kan ta prøven hvis du har:

Kjemi 1+2 og Biologi 1+2
Kjemi 1+2 og Biologi 1 (du må i tillegg ta en utvidet opptaksprøve)
Biologi 1+2 og Kjemi 1 (du må i tillegg ta en utvidet opptaksprøve)

Vi gjør oppmerksom på at det er universitetet i Gdansk som tar den endelige avgjørelsen på om du er kvalifisert til å ta opptaksprøven.

Her finner du dato for årets opptaksprøver.

Opptaksprøven består av en skriftlig prøve med kjemi og biologi. Et eventuelt muntlig intervju i tillegg avhenger av resultatene dine på den skriftlige prøven. Det er det samlede resultatet av opptaksprøven sammen med realfagskarakterene i kjemi og biologi fra videregående som avgjør opptaket. Merk at du ikke får svar på om du har kommet inn før universitetet har mottatt ditt endelige vitnemål. Det betyr at dersom du tok opptaksprøven på våren mens du fortsatt er elev ved videregående skole, vil du ikke få svar før vitnemålet er mottatt.

Meld deg på opptaksprøven her

Flott campus og topp moderne sykehus

Universitetet er samlet på et flott campusområde med gåavstand til sentrum og rett ved regionens flotte sykehus. Sykehuset ble bygget i forbindelse fotball-EM som ble avholdt i Polen for noen få år siden, og regnes som Polens mest moderne sykehus. Det er bygget etter samme filosofi/idé som AHUS og Rikshospitalet; med et lyst atrium/gågate gjennom hele sykehuset og toppmoderne avdelinger plassert ut fra hovedkorridoren. De gjennomfører alle typer operasjoner, bortsett fra de mest avanserte transplantasjoner.

Gdansk -en time fra Oslo

Gdansk er et funn! Det er flere flyselskaper som flyr direkte fra Norge – SAS, Norwegian, Ryanair og Wizz. Og med bare litt over en timers flytur fra Oslo, er det veldig kort vei hjem. Når det gjelder byen er det en meget flott gammelby midt i sentrum. Den er ikke blitt «ødelagt» av mange kjedebutikker, og har klart å beholde sin sjarm. Litt utenfor sentrum er det et stort shoppingsenter samt IKEA! Gdansk ligger på nordkysten, og søsterbyen Sopot er en av landets beste feriedestinasjoner med sine vakre, lange og hvite sandstrender.

Norske studenter i Polen får autorisasjon i Norge

Polske og norske myndigheter har nå funnet en felles  løsning på autorisasjonsproblematikken som dukket opp sommeren 2016:  «Lege- og tannlegestudiet i Polen oppfyller kravene i EU-regelverket, og holder med det et godt faglig nivå. De som gjennomfører, vil få godkjent utdanningen sin i Norge» sier helse- og omsorgsminister Bent Høie. «Jeg er glad for at saken nå er løst gjennom god dialog med polske myndigheter. Norske lege- og tannlegestudenter i Polen vil få godkjent utdanningen sin i Norge«, sier han på regjeringen.no.  En lovendring i Polen gjorde at vi i juni måtte fraråde norske studenter å reise til Polen. Selve utdanningen endret seg ikke og inneholdt like mye praksis (6. år) som tidligere.