Hopp over førsteinfo

utlandet usa london paris reise

HVORFOR REISE UT?

Gjennom et utenlandsopphold får du sjansen til å utvikle ferdigheter og egenskaper som verdsettes i arbeidslivet. Er du bachelorstudent og har tenkt på å studere i utlandet i løpet av studietiden din her på Bjørknes Høyskole? Søknadsfristen er 1. februar for utreise det påfølgende høstsemesteret. Her finner du informasjon om hvor du kan dra og hvordan du søker.

Utveksling styrker CV-en din, men det er overføringsverdien erfaringene dine har til arbeidslivet som er det reelle karrierefortrinnet. Utnytt derfor tiden som student ved å ta smarte karrierevalg – dra på utveksling!

• Alle som tar en bachelor kan søke om å reise på semesteropphold i utlandet
  • Velger du et av våre samarbeidsuniversiteter hjelper vi deg gjennom hele søknadsprosessen
  • Søknadsfrist 1. februar for utreise på høstsemesteret
  • Utveksling er et smart karrierevalg
Hopp over fakta info

Utveksling gir en rekke karrierefordeler:

• Internasjonal erfaring
  • Interkulturell kompetanse
  • Språkferdigheter
  • Internasjonalt nettverk
  • Nye faglige perspektiver og økt utbytte av utdanningen din
  • Egenskaper som selvstendighet, tilpasningsdyktighet og evne til problemløsning

Hvor kan du reise?

Bjørknes Høyskole har samarbeidsavtaler med en rekke universiteter. Velger du et av disse lærestedene hjelper vi deg gjennom søknadsprosessen og sender søknaden for deg. Det er også mulig å utveksle til et annet lærested. Da må du finne frem til lærested og emner selv, og sende søknaden direkte til universitetet (ta gjerne kontakt med studieadministrasjonen for tips).

Disse universitetene samarbeider vi med:

Stellenbosch University, Stellenbosch, South Africa
Pacific Lutheran University, Tacoma, USA
University of Denver, USA
Edith Cowan University, Perth, Australia
Swinburne University of Technology, Melbourne, Australia
University of Queensland, Brisbane, Australia

Opptakskravene er:

• C i snitt fra bachelorgraden så langt
  • 4 eller bedre i engelsk fra vgs (eventuelt IELTS-test)
  • Må ha fullført minst 60/90 studiepoeng når du søker
Hopp over søknadsprosess

Slik er søknadsprosessen:

Søknadsfristen er 1. februar for utreise det påfølgende høstsemesteret. Uttak er basert på en helhetlig vurdering, som inkluderer motivasjon og akademisk prestasjon. Du må skrive et motivasjonsbrev på engelsk der du skal svare på følgende (med et eget avsnitt til hvert spørsmål):
1) Hvorfor ønsker du å dra på et study abroad-semester?
2) Hva er dine forventninger til et opphold i utlandet?
3) Et utenlandsopphold kan være en stor, personlig utfordring. Hvorfor vil du lykkes?

Det er viktig å sette seg inn i tilbudet og pris på de ulike lærestedene i god tid før søknadsfristen.

Hva skjer etter fristen?

Søknadene blir behandlet så fort fristen er utløpt, og du vil få beskjed i løpet av februar. Våre rådgivere inviterer til informasjonsmøter om prosessen videre slik at du blir gjort kjent med dine plikter før selve søknadsprosessen til lærestedene i utlandet kan begynne. Søker du til lærestedene vi samarbeider med, bistår vi i søknadsprosessen. Du må sette deg inn i emnene som tilbys og plukke ut hvilken emner du ønsker å ta.

Når du søker, husk:

• Du må ta minimum 30 studiepoeng ved studiestedet du drar til. Det vil si at du må ta «full study load», altså fulltidsstudier.
  • Du velger emner selv, men emnene skal godkjennes av Bjørknes Høyskole
  • Du kan velge blant emner i eget eller annet fagområde som du ønsker mer kunnskap om
  • Alle emner må være fullført og bestått for å få det innpasset i bachelorgraden
  • Du trenger vitnemål fra vgs på norsk og engelsk samt kopi av pass.
Hopp over Navn på seksjon

Hvor mye koster det?

Studenter som drar på study abroad skal ikke betale skolepenger til Bjørknes Høyskole for det semesteret de er borte men betaler i stedet skolepenger direkte til lærestedet i utlandet. Det er derfor viktig å sette seg godt inn i reglene for støtte til studier i utlandet som en del av en norsk grad (delstudier i utlandet/utveksling).  Du må lage et budsjett tidlig i prosessen. Husk at de fleste summer som lånekassens opplyser om gjelder per undervisningsår og at du må halvere summen for å få oversikt for semesteret du skal være borte.  Bjørknes Høyskole fyller ut et såkalt D-skjema fra Lånekassen som bekrefter forhåndsgodkjenning av emner du skal ta. Dette skjemaet bruker du når du søker om støtte i Lånekassen.

lanekassen.no finner du en oversikt over hvor mye du kan få til å dekke skolepenger
Husk å sjekke tilleggsstipendlisten for Australia
Basisstøtte: (samme som her hjemme)
Skolepengestøtte fordeling lån/stipend
Reisestøtte:  les det som gjelder  for Oseania/2)

Hopp over visum, møter forhåndsgodkjenning

Forhåndsgodkjenning:
Bjørknes Høyskole skal forhåndsgodkjenne emnene du planlegger å ta i utlandet slik at vi er sikker på at du tilfredsstiller kravene i hele bachelorgraden som du tar hos oss. Vi fyller ut et såkalt D-skjema fra Lånekassen som bekrefter denne forhåndsgodkjenningen. Dette skjemaet bruker du når du søker om støtte i Lånekassen.

Trenger du visum:
Det er visumplikt i Sør Afrika, USA og Australia for internasjonale studenter. Bjørknes Høyskoles rådgivere vil gi deg informasjon om hvordan man søker om dette. Husk at en visumsøknad er personlig, og høyskolen ikke kan garantere for du vil bli innvilget et visum. Du må overholde alle reglene som følger med visumet.

Informasjonsmøter og study abroad-messe
Vi arrangerer ulike informasjonsmøter i forkant av søknadsfristen. Vi får fra tid til annen besøk fra lærestedene vi samarbeider med og vi arrangerer som oftest et informasjonsmøte ifm dette. Hvert år arrangerer vi også en study abroad-messe på høyskolen der du kan lære mer om mulighetene som finnes og treffe studenter som har reist ut før deg. Bli med på internasjonal dag 5. november 2019