Psykologi - en utdanning med mening

Psykologi handler om å forstå mennesker. Hvordan vi tenker, føler og reagerer. Det å ha kompetanse og kunnskap om mennesker og hvordan vi fungerer og samhandler, vil alltid være etterspurt. I tillegg er det både givende og meningsfullt å jobbe med.

Søk studier

Se alle psykologistudiene

Les mer om opptakskravene på psykologistudiene.

Ulike lengder på studiene – finn det som passer deg

Hos oss kan du ta enkeltemner, årsstudier, bachelorgrader eller ta et helt femårig masterløp som gir en mastergrad i psykologi. Uavhengig om du ønsker å studere psykologi på nett eller på campus kan du finne det studiet som passer deg best.

På bachelornivå
kan du velge mellom tre grader; bachelor i anvendt psykologibachelor i psykologisk helsearbeid eller bachelor i organisasjonspsykologi.

I løpet av bachelorgradens siste år kan du ta for valgemner hvor du får anledning til å fordype deg i psykologemner som du synes er spennende. Blant annet kan du få verdifull erfaring gjennom internship, eller luft under vingene ved å ta et semester i utlandet.

Les hvilken bachelorgrad i psykologi skal jeg velge?

På masternivå kan du velge mellom to samfunns- og tidsaktuelle fordypninger: kognisjon og teknologi eller anvendt helsepsykologi og forebygging.

To ulike retninger som begge har fokus på å skape sterke læringsmiljøer. Du lærer deg god forskningsmetode og blir rustet for veien videre gjennom kontakt med arbeidsliv og reelle caser. Du kan velge om du vil ta forelesningene på nett eller på campus.

De ulike årsstudiene
kan spisse deg inn mot akkurat det du ønsker å jobbe med eller gi deg et godt utgangspunkt for videre studier. Du kan velge mellom; årsstudium i psykologi, årsstudium i psykisk helse i skolen, årsstudium i psykisk helse i barnehagen, årsstudium i idrettspsykologi eller årsstudium i miljøterapi.

gruppe med unge mennesker som ler

Fruktbart læringsmiljø med fokus på trivsel

På alle studiene våre står læring i sentrum, og vi har stort fokus på ulike læringsmetoder. Som en sentral del av dette er de digitale læringsmidlene, og både vår læringsplattform Qybele og våre ansatte er i konstant utvikling for å kunne være blant de beste i Norge på dette området.

På psykologistudiene blir du en del av et engasjert læringsmiljø og kommer tett på de faglige ansatte.

Sjekk ut podcasten Psykt interessant – laget av psykologistaben

Bestill gratis studieveiledning