Hopp over slogan

Nettstudium heltid/deltid

Godkjent av Lånekassen

Hopp over fakta

glad barnehagejente med maling på hendene

HVA ER PSYKISK HELSE I BARNEHAGEN?

Satsing på barn og unges psykiske helse gjennom forebygging, tidlig intervensjon og behandling står sterkere enn noen gang. Barnehagen er en unik arena for å fremme god psykiske helse hos barn og er den klart største arenaen for tidlig intervensjon og forebygging. Nyere forskning viser at de voksnes kompetanse og relasjonen til barna er avgjørende for barnehagene. De voksnes evne til å inngå i sensitive og positive samspill med barna er fremmende for god psykiske helse. Dette stiller store krav til de ansatte sin fagkunnskap, samt evne til å forvalte sentral kunnskap og sentrale ferdigheter.

Inneholder en obligatorisk samling i Oslo

FAKTA:

• Årsstudium (60 sp)
  • Fulltid/deltid
  • Nettstudium med samling
  • Opptakskrav: GENS
  • Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen
  • Pris: 38.500,- per semester
Hopp over Tekst: mer om

Kompetanse og relasjoner med barna er avgjørende for barnehagene

Systemarbeid og samarbeid med andre instanser
Årsenheten “psykisk helse i barnehagen” vil ta sikte på å gi studentene en forståelse for systemarbeid og samarbeid med andre instanser. Hvordan videreformidle sentral og viktig informasjon på en systematisk og profesjonell måte, både til andre instanser og internt til kolleger. Hvordan barnehagen direkte kan jobbe med utgangspunkt i traume og tilknytningsteori samt resiliens-teori vil bli behandlet.

Hopp over Grått faktafelt

Psykisk helse i barnehagen passer for deg som:

• jobber med barn i barnehagealder
  • ønsker å jobbe med barn i barnehagealder
  • vil lære å videreformidle viktig informasjon på en systematisk og profesjonell måte

Hva lærer du?

• Innføring i barns utvikling
  • Forståelse for hva som fremmer og hemmer psykisk helse hos barn og unge
  • Kunnskap om tilknytning og tilknytningsvansker og traumeforståelse.
  • Kliniske kommunikasjonsferdigheter med fokus på endringsarbeid.

Derfor skal du velge Bjørknes Høyskole:

• Nettstudier er fleksibelt feks. i kombinasjon med jobb
  • Du får din egen nettlærer som svarer deg innen 48 timer
  • Du møter svært dyktige og engasjerte forelesere