Mange av oss lever i en hektisk hverdag, og har ikke muligheten til å møte opp til undervisning på studiestedet. Som nettstudent er du ikke avhengig av faste forelesningstider, du kan studere når du vil og hvor du vil. Erfaringsmessig er det likevel hensiktsmessig å følge et gitt studieløp. Dette er kun for din egen del, slik at eksamen ikke kommer for brått på. Under finner du anbefalt studiestart for nettstudier.

Oversikt over studiestart:

Høst: 15. august – 15. september
Vår: 15. desember – 1. februar

Freds- og konfliktstudier
Internasjonale studier
Sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner
Alle psykologistudier
Enkeltemner innen internasjonale studier
Enkeltemner innen psykologi

Høst: 15. august – 1. september
Vinter: 1. november – 15. desember
Vår: 1. februar – 15. mars

Ernæring
Grunnleggende ernæring
Kosthold og ernæring for barn
Kosthold og ernæring for eldre
Medisinsk grunnstudium
Medisin grunnfag
Enkeltemner innen helsefag

5 tips til deg som er fersk nettstudent

Som nettstudent er du privilegert med muligheten til å tilpasse studiene til din egen hverdag. Dette stiller også krav til deg og din egen gjennomføringsevne! Benytt deg gjerne av følgende tips for en god og produktiv studiehverdag.

1. Planlegg
De fleste av oss har en hektisk hverdag, og det kan være vanskelig å sette av tid til både plikter og fornøyelser. Det er derfor viktig at du planlegger studiene dine så nøye som mulig. Ved utgangen av hver uke kan du gjerne sett av tidspunkter kommende uke for når du skal studere. Ved å sette opp en slik tidsplan, og følge den, sørger du for at studiene gjennomføres på en god måte. Da kan du også ta fri med god samvittighet når du faktisk har fri.

2. Finn din studieteknikk

God studieteknikk tilpasset deg og dine behov øker sannsynligheten for gode resultater betydelig. Med en god studieteknikk følger gjerne en mestringsfølelsen som gjør det ekstra gøy å studere noe du allerede har en interesse for. Våre nettlærere hjelper deg gjerne med å finne den rette studieteknikken for deg.

3. Innsats og fokus

Enten du annen har barn løpende rundt eller mange andre baller i luften, er det viktig at tiden som er satt av til studier brukes til nettopp studier. Avhengig av bla. din studieteknikk må du selv finne ut hvor og når det er best å jobbe, men anbefalingen er uansett å forsøke å fokusere på studiene når du har satt av tiden til det.

4. Få tilbakemelding og delta i diskusjoner

Mange har et bilde av nettstudier som en ensom affære hvor man blir stående alene om progresjonen. Hos Bjørknes Høyskole er det ikke slik. Vår e-læringsplattform Qybele legger til rette for interaksjon både med nettlærere og dine medstudenter, slik at du kan oppleve samholdet og de faglige diskusjonene, selv om du ikke er fysisk tilstede i en forelesningssal eller i et klasserom.

5. Husk å ta en pust i bakken

Det er fort gjort å bli oppslukt av studiene. Det er selvfølgelig positivt at du er interessert i studieprogrammet du har valgt, men husk at dette ikke er sprint! Fordel energien din utover, og sørg for at du tar deg tid til også andre ting. De beste resultatene får du kanskje om du unner deg selv pauser når du trenger det.

Fleksible studier

Nettstudier er et ypperlig alternativ for deg som ønsker tilgang hele døgnet, og ikke har muligheten til å følge en fastsatt timeplan. Som du ser har  vi studiestart flere ganger i året.