Nettstudier har litt mer fleksible oppstartsdatoer enn om du studerer på campus. Det opereres med semester og du følger en progresjon med arbeidskrav og eksamen. I tillegg kan du ta sommersemester som er mer intensivt.

Dette er tidsrommet du kan starte opp med nettstudier:

Høstsemester:

1. august – 15. september
Vårsemester:

15. desember – 1. februar
Sommersemester:

20. april – 31. mai

5 tips til deg som er fersk nettstudent

1. Planlegg
Som nettstudent er du privilegert med muligheten til å tilpasse studiene til din egen hverdag. Dette stiller også krav til deg og din egen gjennomføringsevne. Det er derfor viktig at du planlegger studiene dine så nøye som mulig. Sett av tidspunkter for uken som kommer for når du skal studere og når du har fri. Dediker deg til tidene så du får et tydelig skille. Det er bra for hjerne og motivasjon.

2. Finn din studieteknikk
God studieteknikk tilpasset deg og dine behov øker sannsynligheten for gode resultater betydelig. Med en god studieteknikk fmenes hvordan du lærer best. Om du er usikker på gode studieteknikker hjelper våre nettlærere hjelper deg med å finne den rette studieteknikken for deg.

3. Sett deg delmål
Enten du har barn løpende rundt eller mange andre baller i luften, er det viktig at tiden som er satt av til studier brukes til nettopp studier. Avhengig av bla. din studieteknikk må du selv finne ut hvor og når det er best å jobbe. Sett deg delmål for uken eller måneden og fokusere på studiene når du har satt av tiden til det.

4. Få tilbakemelding og delta i diskusjoner
Hos Bjørknes Høyskole trenger ikke nettstudier å være en ensom affære. Vår e-læringsplattform Qybele legger til rette for interaksjon både med nettlærere og medstudenter. Delta der slik at du kan oppleve samholdet og de faglige diskusjonene, selv om du ikke er fysisk tilstede i en forelesningssal eller i et klasserom.

5. Husk å ta en pust i bakken
Det er fort gjort å bli oppslukt av studiene. Det er selvfølgelig positivt at du er interessert i studieprogrammet du har valgt, men husk at dette ikke er sprint! Fordel energien din utover, og sørg for at du tar deg tid til også andre ting. De beste resultatene får du om du unner deg selv pauser når du trenger det.

Og du – vi heier på deg!