Stadig flere studerer via nett. Som nettstudent får du fleksibiliteten du trenger!

Hva er fordelen med nettstudier?

En travel livssituasjon begrenser ikke det faktum at du kan ta høyere utdanning – du kan bli nettstudent! Nettstudier gir en stor grad av fleksibilitet. Enten du er i jobb, har små barn eller har andre forpliktelser, har du som nettstudent tilgang hele døgnet, slik at du kan tilegne deg kunnskapen du trenger akkurat når du selv måtte ønske. Bjørknes Høyskole på nett er tilgjengelig døgnet rundt, hver eneste dag i året. Dermed har du mulighet til å studere, løse oppgaver, se undevisningsfilmer eller høre podcaster og sende inn spørsmål og besvarelser utenom vanlig arbeidstid. Nettlæreren svarer i løpet av 48 timer.

Samhold med andre nettstudenter

Under selve studiet vil en nettstudent typisk bruke en kombinasjon av nettbasert undervisning og lærebøker. Mange ser for seg nettstudiet som et ensomt løp. Det kan føles uvant å studere uten medstudenter rundt seg, derfor er det ekstra viktig å være motivert. E-læringsplattformen Qybele  gir deg mulighet for å chatte med andre studenter på samme kurs eller studieretning, eller treffe de  i det  digitale  Du kan altså samarbeide med medstudenter i samme situasjon gjennom chat eller digitale klasserom. Skal du ta en bachelorgrad vil du også treffe medstudenter på obligatoriske samlinger.  Du får din egen nettlærer og en egen administrativ kontakt så du blir uansett ikke alene selv om du studerer for deg selv hjemmefra.

Hvordan lykkes som nettstudent?

• Sett deg realistiske mål, det er lett å overvurdere egen arbeidskapasitet.
  • Vær disiplinert. Nettstudier er svært fleksible og gir deg stor frihet, men det krever at du arbeider strukturert og planmessig.
  • Diskuter studiene og arbeidsfordelingen hjemme med partneren din. Studiene krever både tid og innsats, og det kan skape interessekonflikter hjemme.
  • Bruk medstudenter og kolleger som diskusjonspartnere. Utnytt at du som nettstudent får tilgang til et nettverk av studenter som er i samme situasjon som deg.
  • Finn ut hvilke rettigheter og muligheter du har hos arbeidsgiveren din. Mange nettstudenter får økonomisk støtte og forskjellige former for praktisk tilrettelegging for å studere.
  • Bruk din faglige kontaktperson, veiledere, studierådgivere og andre du har tilgjengelig aktivt. De er der for å hjelpe deg til å nå dine mål.

Tenker du på å studere på nett? Ta kontakt her så gir vi deg råd.