Stadig flere studerer via nett. Det er mange fordeler med å være nettstudent!

Hva er fordelen med nettstudier?

En travel livssituasjon begrenser ikke det faktum at du kan ta høyere utdanning – du kan bli nettstudent! Nettstudier gir en stor grad av fleksibilitet. Enten du er i jobb, har små barn eller har andre forpliktelser, har du som nettstudent tilgang hele døgnet, slik at du kan tilegne deg kunnskapen du trenger akkurat når du selv måtte ønske. Du slipper lang reisevei, i alle fall om du har tilgjengelig datamaskin og internett  hjemme. Bjørknes Høyskole på nett er tilgjengelig døgnet rundt, hver eneste dag i året. Dermed har du mulighet til å studere, løse oppgaver, og sende inn spørsmål og besvarelser utenom vanlig norsk arbeidstid!

Samhold med andre nettstudenter

Vår unike e-læringsplattform, Qybele, tilbyr egne chat- og diskusjonsgrupper med studenter på samme kurs eller studieretning. Du får altså et samhold med dine medstudenter som om du fysisk satt i samme forelesningssal, og du kan samarbeide med medstudenter i samme situasjon. Noen mener også at det faktisk blir lettere å kontakte veileder (alle studenter har en egen veileder) som nettstudent enn som tradisjonell student.

Nettstudenten er spesiell!

Under selve studiet vil en nettstudent typisk bruke en kombinasjon av nettbasert undervisning og lærebøker. Mange ser for seg nettstudiet som et ensomt løp. Det kan føles uvant å studere uten medstudenter rundt seg, derfor er det ekstra viktig å være motivert. Nettet krever egeninnsats, men dette betaler seg i at nettstudenten ofte presterer bedre enn den tradisjonelle studenten. Ikke bare stryker de sjeldnere, men de får også bedre snittkarakter. De er mer engasjerte og fornøyde, og gjør det ofte bedre enn andre studenter når det gjelder akademiske utfordringer. De har bedre orden og reflekterer mer over læringsprosessen.

Hvordan lykkes som nettstudent?

• Sett deg realistiske mål, det er lett å overvurdere egen arbeidskapasitet.
  • Vær disiplinert. Nettstudier er svært fleksible og gir deg stor frihet, men det krever at du arbeider strukturert og planmessig.
  • Diskuter studiene og arbeidsfordelingen hjemme med partneren din. Studiene krever både tid og innsats, og det kan skape interessekonflikter hjemme.
  • Bruk medstudenter og kolleger som diskusjonspartnere. Utnytt at du som nettstudent får tilgang til et nettverk av studenter som er i samme situasjon som deg.
  • Finn ut hvilke rettigheter og muligheter du har hos arbeidsgiveren din. Mange nettstudenter får økonomisk støtte og forskjellige former for praktisk tilrettelegging for å studere.
  • Bruk din faglige kontaktperson, veiledere, studierådgivere og andre du har tilgjengelig aktivt. De er der for å hjelpe deg til å nå dine mål.

Tenker du på å studere på nett? Ta kontakt her så gir vi deg råd.