Synes du det er vanskelig å finne tid til å studere? Det er du ikke alene om. Stadig flere velger derfor nettbaserte studier og valgmulighetene blir bare større. Det at det finnes mange muligheter, betyr imidlertid ikke at nettstudier er en riktig vei å gå for alle. Derfor har vi laget en liste over de største fordelene med nettundervisning ved Bjørknes Høyskole, slik at du kan ta et godt og veloverveid valg.

1. Stor grad av fleksibilitet

Nettbaserte bachelorstudier, årsenheter og enkeltemner gjør det mulig å kombinere utdanning med hverdagens ansvar og plikter.

Du har tilgang til alt av faglig innhold hele døgnet, kan følge forelesninger tilpasset nettstudenten og har mulighet til å treffe andre studenter gjennom digitale klasserom.
Du har frihet til å velge ditt læringsmiljø: Du kan studere på bussen til eller fra jobb, hjemme etter arbeidstid eller på hytta i helgen. Kort sagt, du kan studere når og hvor det måtte passe deg.

For å legge opp til en god studieprogresjon, har vi anbefalte oppstartstider for hvert studieprogram. Vi følger deg selvsagt opp underveis i studieløpet, og du får tildelt din egen nettlærer.

2. Skolevei og beliggenhet er ikke lenger en utfordring

Hvis du allerede er i jobb, bor i mindre sentrale strøk, eller av andre grunner ikke kan være til stede på campus, gir nettbasert utdanning deg muligheten til å studere fra ditt eget hjem. Denne friheten gjør at det ikke er nødvendig å pendle for å oppnå en grad. Med nettstudier trenger du ikke å bruke store deler av dagen på å reise, og du unngår utgiftene knyttet til en dag i Oslo med eksempelvis kollektivtransport, pauser på kafé.

3. Velg fra et bredt spekter av nettstudier

Et økende behov for alternative og mer fleksible utdanningsløp, gir flere tilgjengelige nettstudier, i gamle dager kalt “fjernstudier”. Som nettstudent gir dette deg et godt utvalg av forskjellige studieprogram å velge mellom.

På Bjørknes Høyskole kan du ta en bachelorutdanning, årsstudium, halvårsstudier og enkeltemner online. Nettstudiene er fullverdige alternativer for deg som ikke har muligheten eller ikke ønsker å være til stede i fysisk undervisning. Det brede spekteret av nettstudier som tilbys hos Bjørknes Høyskole gjør at høyere utdanning for deg som er interessert i samfunnsvitenskap, internasjonale relasjoner, ernæring, medisinfaglige studier og psykologi, aldri har vært mer tilgjengelig.

Bjørknes Høyskole tilbyr følgende nettbaserte studier:

Bachelor i anvendt psykologi
Bachelor i ernæring
Bachelor i freds- og konfliktstudier
Bachelor i internasjonale studier

Årsstudium psykologi
Årsstudium psykisk helse i barnehagen
Årsstudium psykisk helse i skolen
Årsstudium klinisk miljøterapi
Årsstudium medisin grunnfag
Årsstudium freds- og konfliktstudier
Årsstudium internasjonale studier
Årsstudium sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner

Halvårsenhet grunnleggende ernæring
Halvårsenhet medisinsk grunnstudium
Halvårsstudium i kosthold og ernæring for barn
Halvårsstudium i kosthold og ernæring for eldre

Enkeltemner innen psykologi
Enkeltemner innen internasjonale studier
Enkeltemner innen helse

4. Du er garantert studieplass som nettstudent

Studieplassene ved klassisk undervisning kan være naturlig begrenset av en rekke faktorer, deriblant studiestart. Om du velger nettstudier er du garantert plass, så fremt du oppfyller opptakskravene for hvert enkelt studieprogram.

Denne forutsigbarheten gjør det enkelt for deg å planlegge de neste månedene og årene.

5. Du får god faglig støtte under studiene

Å studere på nett betyr ikke at du er alene om studiene. Våre nettstudier er utformet for å gi deg støtte fra forelesere og studierådgivere. I tillegg vil du få individuelle tilbakemeldinger. Mange studenter opplever at støtte og tilbakemeldinger gjør dem mer fokusert og motivert Du har enkelt tilgang til studieadministrasjonen gjennom Mine Saker og vil få god hjelp med det praktiske i studiehverdagen. Du kan også bli med i kollokviegrupper på nett sammen med dine medstudenter og møte de i de digitale klasserommene. Det krever litt ekstra av deg å bli kjent med medstudenter på nett, men du er ikke alene! Noen enkeltemner og alle bachelorgrader inviterer til obligatoriske samlinger der det er lett å bli kjent. Alle inviteres til frivillige samlinger i Oslo i løpet av studieåret -og bor du i nærheten kan du selvsagt benytte deg av høyskolens fasiliteter når du ønsker!

Er nettstudier noe for deg?

Nå har du kanskje allerede rukket å gjøre deg opp en mening om hvorvidt nettstudier ved Bjørknes Høyskole er noe som passer deg. Om du er ute etter fleksibilitet og selvstendighet, tror i alle fall vi at du vil trives meget godt med tilværelsen som nettstudent hos oss.

Ta gjerne kontakt med oss om du skulle ha noen spørsmål. Vi hjelper deg gjerne!