Fleksibiliten og muligheten til å studere når og hvor som helst trekkes ofte frem som den største styrken til nettstudier. Likevel er det en stor fordel å ha visse rutiner for å oppnå best mulig fremgang og resultater. Her går vi gjennom noen forslag til studietidspunkt- og rutiner, avhengig av din livssituasjon.

Heltidsstudenten

Du er ferdig med videregående skole, og hadde uansett planer om å studere. Nettstudienes fordeler ble tungen på vektskålen da du skulle velge. Du har allerede leserytme og studiemetoder som passer din stil. Dette er store fordeler når du skal over i en ny hverdag med større grad av frihet.

For å oppnå gode resultater er det viktig at du er organisert, og har mer eller mindre faste tidspunkter du forholder deg til.

Sørg også for å ha en eller flere faste arbeidsplasser, og forsikre deg om at det eneste som skjer nettopp her er studier. Da vil du få en følelse av å “gå på skolen”, selv om du skulle sitte hjemme eller på biblioteket.

Den yrkesaktive

Dagens arbeidsmarked stiller krav til livslang læring, og mange trives med å hele tiden søke ny kunnskap og kompetanse. Når du jobber heltid, vil videreutdanning og etterutdanning være med på å gjøre deg konkurransedyktig, og kan gjøre din nåværende jobb langt mer givende med ny kunnskap i bunn.

Når bør du studere? Røde dager og ferier er ypperlige muligheter til noen timer med studier, men det er også mulig å få mer ut av hverdagen. Tar du kollektivtransport til jobb? Bruker du en halvtime til og fra jobb kan du få gjort mye på laptopen.

Kjører du til jobb? Forelesninger kan lyttes til i bilen for påfylling av kunnskap. Du kan også bytte ut Netflix med studier noen kvelder i uka for å prioritere videre karriere.

Summen av disse små tiltakene vil nok overraske deg. Mange av oss er uansett mest effektive når vi får muligheten til å jobbe intenst i relativt korte intervaller.

Forelderen

Å kombinere jobb med foreldretilværelsen er vanskelig nok, så hvordan skal du få tid til å studere i tillegg?

Du blir organisert, og finner tidsrom der du er faktisk tid. Det siste du vil er å ofre søvn eller kvalitetstid med barna.

Om du er i jobb, er det lov å forhøre seg om muligheten til å ha en fleksibel arbeidstid. Mange arbeidsgivere er åpne for dette dersom kunnskapen du erverver deg kommer arbeidsplassen til gode.

Det viktigste er kanskje å ikke ta på deg mer enn du er sikker på at du takler. Om arbeidsmengden føles overveldende, kan ikke bare påvirke studiene, men også arbeids- og familiesituasjonen.

Den arbeidsledige eller permiterte

Selv om du ikke ønsker å være arbeidsledig over tid, er dette en god mulighet til å tenke på karriereveien videre. Fortsett jobbsøkingen og ta eventuelle anbefalte kurs.

Dette er også et perfekt tidspunkt til ta nettstudier som gir deg kompetanse du kan dra nytte av i mange jobber. I tillegg viser det arbeidsgiver at du er seriøs og forpliktet til å opparbeide deg kunnskap.

En annen fordel er nettverket du bygger som nettstudent ved Bjørknes Høyskole. Du vet aldri hvem medstudentene blir. Kanskje en ny arbeidsgiver eller forretningspartner?

Ønsker du flere innspill til hvordan du kan få mer ut av nettstudiene? Ta kontakt med oss!