Ta medisinutdanningen med ett år i Oslo og 5 år i Pécs, Ungarn. Det første året i oslo gir 60 sp og heter medisinsk biologi.

Bjørknes Høyskole har i samarbeid med Pècs University Medical School i Ungarn satt sammen et studieopplegg som gir direkte opptak til 2. studieår ved medisinutdanningen ved Pècs University i Ungarn.

Ungarn – populært studieland

Ungarn har et av Sentral-Europas best etablerte og mest anerkjente tilbud når det gjelder engelskspråklig medisinutdanning. Flere hundre norske studenter har allerede reist via Bjørknes Høyskole for å studere medisin i Ungarn, og over 600 norske studenter holder for tiden på med sine medisinstudier her.

Anerkjente  utdanningsinstitusjoner

Det første studieåret foregår ved Bjørknes Høyskole og de påfølgende fem årene er lagt til Ungarns eldste universitet, Pècs University, i byen Pècs i det sørlige Ungarn.

60 studiepoeng etter første studieår

Det første studieåret ved Bjørknes Høyskole gir 60 studiepoeng og heter medisinsk biologi. Skulle man mot formodning ikke ønske å fortsette etter det første året i Oslo, har man allikevel oppnådd 60 studiepoeng som kan brukes i tilknytning til annen høyere utdanning eller som tilleggspoeng ved inntak til for eksempel medisinutdanning i Norge.

Når året i Oslo er gjennomført og bestått, tar studentene et 6 ukers sommerkurs ved Pècs University i Ungarn. Etter bestått studieår i Norge samt sommerkurs i Ungarn, fortsetter studentene på det andre året av medisinutdanningen i Pècs.

Er medisin det riktige for meg?

Året i Norge gir en fin anledning til å finne ut om medisinutdanningen er riktig valg av studium og karriere før man reiser utenlands for å studere videre. Den endelige graden oppnås ved Pècs University.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og minst 4 i karaktersnitt uten noen form for tilleggspoeng og minst 4 i engelsk. I tillegg er det følgende fagkrav:

• kjemi 1 + 2
  • fysikk 1
  • matte R1 eller tilsvarende

Biologi er anbefalt men ikke et krav

Påmelding gruppeveiledning

Velg fagområde, dato og tid du ønsker å komme til oss i listen under. Velkommen på veiledning om helsefaglige studier i Sentral-Europa!
Søk nå
  • 1+5 betyr ett år i Oslo og 5 år i Sentra Europa
  • Det er ingen opptaksprøver eller søknadsavgift
  • Du søker på grunnlag av vitnemål fra vgs.
  • Opptakskrav: Kjemi 1+2, Fysikk 1, Matte R1, minst 4 i engelsk