Hopp over tittel

Ett år i Oslo - fem år i Slovakia

Hopp over bilde-om1+5-fakta

Studer medisin i Slovakia gjennom Bjørknes Høyskole

Det første studieåret ved Bjørknes Høyskole gir 60 studiepoeng og heter medisinsk biologi. Skulle du likevel ikke ønske å fortsette etter det første året i Oslo, har du uansett oppnådd 60 studiepoeng som kan brukes i tilknytning til annen høyere utdanning og som kan  gi 2 tilleggspoeng ved inntak til andre studier i Norge.

Etter bestått studieår i Norge samt sommerkurs ved Comenius University (Jessenius Faculty of Medicine), starter du på andre året i Slovakia. Det medisinske fakultetet ligger i Martin som er en koselig liten by, ca. 200 km nordøst for hovedstaden Bratislava. Martin har ca. 60 000 innbyggere og byr på vakker natur på alle kanter. Martin er et eldorado for deg som liker vintersport ettersom byen ligger midt i fjellområdet Tatras. Prisnivået i Martin er relativt lavt og gir studenter en god økonomisk frihet. Du kommer deg enkelt til storbyene Bratislava, Budapest, Praha og Wien. I Martin blir du fort kjent med både byen og universitetet. Foretrekker du et mindre studiemiljø og en oversiktlig by er dette stedet for deg.

• GENS; minst 4 i karaktersnitt uten noen form for tilleggspoeng
  • minst 4 i engelsk.
  • kjemi 1 + 2
  • fysikk 1
  • matte R1 eller tilsvarende
Hopp over Om landet, byen, universitetet

OM SLOVAKIA

Slovakia kalles “det lille landet med det store hjertet”. Dette er svært beskrivende og forklarer hvorfor mange norske studenter har valgt dette sjarmerende landet som sitt studieland. Landet er å finne midt i Europa med grense til Tsjekkia, Polen, Ungarn og Østerrike. Bratislava er landets hovedstad, og er å finne bare 45 minutter fra Wien. Slovakia har en lang og fargerik historie. Her finnes flott landskap med høye, vakre fjell, skiområder og elven Donau. Befolkningsmessig er Slovakia litt større enn Norge med sine 5.5 millioner innbyggere.

OM BYEN MARTIN

Bjørknes Høyskole samarbeider med Comenius University (Jessenius Faculty Of Medicine) som ligger i Martin. Martin er en koselig liten by som ligger ca. 200 km nordøst for hovedstaden Bratislava. Byen har ca. 60 000 innbyggere og byr på vakker natur på alle kanter. Martin er et eldorado for deg som liker vintersport ettersom byen ligger midt i fjellområdet Tatras. Prisnivået i Martin er relativt lavt og gir studenter en god økonomisk frihet. Du kommer deg enkelt til storbyene Bratislava, Budapest, Praha og Wien. I Martin blir du fort kjent med både byen og universitetet. Foretrekker du et mindre studiemiljø og en oversiktlig by er dette stedet for deg.

OM COMENIUS UNIVERSITY

Jessenius Faculty of Medisine i Martin hører til Comenius University, som har hovedbase i hovedstaden Bratislava. I Martin kan du studere medisin på engelsk sammen med ca. 1 000 andre medisinstudenter. Over 400 nordmenn har allerede påbegynt sine studier i Martin. Andre internasjonale studenter er blant annet fra USA, Sverige og Tyskland.

Gå til Comenius University
Personvern