Medisinutdanningen innebærer ett år i Oslo og 5 år i Martin, Slovakia. Det første året heter medisinsk biologi og gir 60 sp.

Comenius University og Bjørknes Høyskole

I samarbeid med Slovakias største universitet, Comenius University tilbyr Bjørknes Høyskole  muligheten til å ta det første året av medisinutdanningen i Oslo. Studiet gir 60 studiepoeng som betyr direkte inntak på 2. året av medisinutdanningen ved Comenius University, Jessenius Faculty of Medisin.

Flere fordeler

Året i Norge gir en fin anledning til å finne ut om medisinutdanningen er riktig valg av studium og karriere før man eventuelt reiser utenlands for å studere. Skolepengene for året i Norge blir i tillegg billigere enn det første året av studiene i Slovakia.

Om medisinutdanningen

Det første året i Oslo heter medisinsk biologi og gir 60 studiepoeng over to semestre. Undervisning og eksamener avholdes i hovedsakpå norsk. I tillegg avholder Bjørknes Høyskole obligatoriske kurs i slovakisk språk, medisinsk fagterminologi/latin og førstehjelpskurs. Deler av disse kursene avholdes på engelsk.

• Slovakisk 1-2
  • Basics of Medical Technology (Latin)
  • Basics of First Aid

Sommerkurs i Martin

Når året i Oslo er gjennomført og bestått tar studentene et 6 ukers sommerkurs ved Jessenius Faculty of Medicine i Martin. Sommerkurset tar utgangspunkt i anatomi og histologi. Da året i Oslo ikke fullt ut dekker det første året av medisinutdanningen i Slovakia, vil mindre fag bli tilrettelagt for undervisning i Martin, fordelt over resten av studiet.

60 studiepoeng

Når det første året i Oslo og sommerkurset i Martin er fullført og bestått, kan studentene starte direkte på 2. året av medisinstudiene ved Jessenius Faculty of Medicine, Comenius  University i september samme år. Skulle man mot formodning ikke ønske å fortsette medisinutdanningen i Slovakia har man allikevel oppnådd 60 studiepoeng som kan brukes i tilknytning til annen høyere utdanning eller for å oppnå tilleggspoeng ved inntak til for eksempel medisinutdanning i Norge.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og minst 4 i karaktersnitt uten noen form for tilleggspoeng og minst 4 i engelsk. I tillegg er det følgende fagkrav:

• kjemi 1 + 2
  • fysikk 1
  • matte R1 eller tilsvarende

Biologi er anbefalt men ikke et krav

Påmelding gruppeveiledning

Velg fagområde, dato og tid du ønsker å komme til oss i listen under. Velkommen på veiledning om helsefaglige studier i Sentral-Europa!

Søk nå
  • 1+5 betyr ett år i Oslo og 5 år i Sentra Europa
  • Det er ingen opptaksprøver eller søknadsavgift
  • Du søker på grunnlag av vitnemål fra vgs.
  • Opptakskrav: Kjemi 1+2, Fysikk 1, Matte R1, minst 4 i engelsk