Hopp over faktafelt

Medisinstudier 1+5 Bjørknes Høyskole

HVA ER MEDISINSTUDIER 1+5?

På medisinstudiet lærer du om hva sykdommer kommer av og hvordan du kan hjelpe folk til å bli friske og bevare god helse. Du lærer også om hvordan du skal behandle de som har blitt syke, og hvordan du skal lindre smertene til de som ikke kan bli friske.

1+5 medisin gir deg muligheten til å ta det første året av en 6-årige medisinutdannelse i Oslo. Etter endt første år på Bjørknes Høyskole reiser du sammen med klassen din til universitetet i Sentral-Europa.  Der skal du gjennom et sommerkurs før du tar fatt på resten av medisinutdanningen. Det første året i Oslo består av 60 studiepoeng i medisinsk biologi samt språk- og kulturundervisning i ungarsk.

FAKTA:

• Profesjonsutdanning, fulltid
  • 1 år i Oslo, 5 år i Sentral-Europa
  • Obligatorisk sommerkurs mellom 1. og 2. studieår
  • Opptakskrav: GENS
  • Karakterkrav: Minst 4,0 i rent karaktersnitt uten noen form for ekstrapoeng, minst 4 i engelsk
  • Fagkrav: Kjemi 1+2, Fysikk 1, Matte R1 (eller S1+S2)
  • Rullerende opptak: Etter 15. april
  • Pris: 44.500,- per semester i Oslo
  • Ingen søknadsavgift
Hopp over om Ungarn -Pecs og universitetet

OM UNGARN

Ungarn var et av tre sentraleuropeiske land som allerede på 1300-tallet etablerte egne universiteter. Landet har produsert 13 Nobel-prisvinnere, 9 Oscar-vinnere og 149 Olympiske mestere og sier selv ”there is something special in our genes…”. Ungarn var, som gammel kommuniststat, alene om å holde landegrensene åpne, vedlikeholde internasjonale relasjoner og tilegne seg språkkunnskaper i engelsk. I 1983 åpnet University of Semmelweis for studier på engelsk hvorpå University of Szeged og University of Pècs Medical School fulgte etter i 1984. Norges EØS-medlemskap og Ungarns medlemskap i EU åpner for gjensidig godkjenning av høyere utdanning.

OM BYEN PÈCS

University of Pécs ligger i middelalderbyen Pécs, ca. to timer sør fra hovedstaden, Budapest. Byen har en vakker og historisk gamleby, samt et velrenommert medisinsk universitet. Her finner du et intimt studiemiljø, både hva gjelder byliv og universitetsliv. I Pécs er det gode muligheter for friluftsliv. Byen ligger gunstig til nær et fjellområde, samt i sentrum av berømte vinområder. Byen har ca. 160 000 innbyggere.

OM UNIVERSITY OF PÉCS

Antall studenter: ca. 35 000 (ca1 000 internasjonale)
Skolepenger 2017/18: ca. USD 15 700/år inkl. utstyr.
Universitetet er det eldste i Ungarn og har tatt i mot norske studenter på sitt engelskspråklige program i mange år. Universitetet ligger rett ved et stort sykehus der mesteparten av praksisen foregår. Sykehuset har en topp moderne hjerteavdeling og det er gode muligheter for å delta i ulike forskningsprosjekter. Det er et godt etablert norsk miljø i byen som har over 400 norske studenter hvert år. Studentene setter bla. stor pris på den tette kontakten mellom studenter og professorene.

Gå til University of Pècs
Hopp over Grått felt

Vil du jobbe med

• mennesker; både pasienter og pårørende?
  • å hjelpe mennesker enten ved å forske og utvikle, eller ved å hjelpe pasienter direkte?
  • å forebygge og diagnostisere?
  • å behandle eller lindre pasienter?
  • alle nivåer i helsetjenesten?
  • forskning, undervisning eller administrasjon?

Hva lærer du?

• de grunnleggende emnene rettet mot medisin, som kjemi- og biokjemi, celle- og molekylærbiologi, biofysikk, samfunn og medisin samt anatomi og fysiologi
  • å forstå hvorfor disse grunnleggende fagene er viktige i dine videre medisinstudier
  • å diagnostisere og behandle pasienter (senere i medisinutdanningen)