Hopp over faktafelt

Medisinstudier 1+5 Bjørknes Høyskole

HVA ER MEDISINSTUDIER 1+5?

På medisinstudiet lærer du om hva sykdommer kommer av og hvordan du kan hjelpe folk til å bli friske og bevare god helse. Du lærer også om hvordan du skal behandle de som har blitt syke, og hvordan du skal lindre smertene til de som ikke kan bli friske.

1+5 medisin gir deg muligheten til å ta det første året av en 6-årige medisinutdannelse i Oslo. Etter endt første år på Bjørknes Høyskole reiser du sammen med klassen din til henholdsvis University of Pècs i Ungarn eller Comenius University of Martin i Slovakia.  Der skal du gjennom et sommerkurs før du tar fatt på resten av medisinutdanningen. Det første året i Oslo består av 60 studiepoeng i medisinsk biologi samt språk- og kulturundervisning i ungarsk eller slovakisk.

FAKTA:

• Profesjonsutdanning, fulltid
  • Oslo og Ungarn eller Slovakia 1+5 år
  • Obligatorisk sommerkurs mellom 1. og 2. studieår
  • Opptakskrav: GENS
  • Karakterkrav: Minst 4,0 i rent karaktersnitt uten noen form for ekstrapoeng, minst 4 i engelsk
  • Fagkrav: Kjemi 1+2, Fysikk 1, Matte R1 (eller S1+S2)
  • Rullerende opptak: Etter 15. april
  • Pris: 89 000 for det første året i Oslo
Hopp over Grått felt

Vil du jobbe med

• mennesker; både pasienter og pårørende?
  • å hjelpe mennesker enten ved å forske og utvikle, eller ved å hjelpe pasienter direkte?
  • å forebygge og diagnostisere?
  • å behandle eller lindre pasienter?
  • alle nivåer i helsetjenesten?
  • forskning, undervisning eller administrasjon?

Hva lærer du?

• de grunnleggende emnene rettet mot medisin, som kjemi- og biokjemi, celle- og molekylærbiologi, biofysikk, samfunn og medisin samt anatomi og fysiologi
  • å forstå hvorfor disse grunnleggende fagene er viktige i dine videre medisinstudier
  • å diagnostisere og behandle pasienter (senere i medisinutdanningen)
  • å gi pasienter og pårørende råd om behandling og eventuell risiko
  • å gi pasienter opplysninger om bruk og dosering av medisin

Derfor skal du velge Bjørknes Høyskole

• gjennom 1+5 medisinprogrammet får du det første året av medisinutdannelsen i Oslo
  • gjennom 1+5 kan du starte det tøffe medisinstudiet i trygge omgivelser i Norge og bygge et godt nettverk før du drar til utlandet
  • gjennom 1+5 kan du starte studiene på en høyskole hvor det er kort vei mellom student og foreleser, og student og administrasjon
  • gjennom 1+5 får du en god innføring i språket og kulturen før du dra til utlandet
  • gjennom 1+5 får du 60 studiepoeng med medisinsk biologi samt språk og kulturundervisning i ungarsk eller slovakisk.
Personvern