Hopp over intro, bilde, ingress og fakta

Glade barn spiser frukt i barnehagen

HVA ER KOSTHOLD OG ERNÆRING FOR BARN?

Ønsker du å jobbe med barn og hvordan maten påvirker deres kropp og helse? Halvårsstudier i kosthold og ernæring for barn gir deg grunnutdanning innen ernæring med spesielt fokus på hvordan man kan legge til rette for et godt mat- og måltidsmiljø i barnehage og skole.

Interessen for mat og gleden ved mat og måltider vekkes tidlig. I barnehage- og skolehverdagen er det et stort potensiale for å prøve nye smaker, lære seg å like ulike matvarer og få kunnskap om kosthold. Satsing på barn og unges helse gjennom tilrettelegging for et sunt kosthold og dermed forebygging av overvekt og livsstilsrelaterte sykdommer står sterkere enn noen gang. Barnehager og skoler er unike arenaer for å fremme matglede og gode kostholdsvaner, og gi grunnlaget for god helhetlig helse i voksenårene.

FAKTA:

• 30 sp satt sammen av enkeltemner
  • Fulltid/deltid
  • Nettstudium
  • Opptakskrav: GENS Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen
  • Pris: 38 500
Hopp over om mat og barn

Å fremme gode måltider i barnehage og skole

I Nasjonal Handlingsplan for bedre kosthold (2017-2021) trekkes spisesituasjonen i barnehage, skole og fritidsordninger frem som viktige satsningsområder for et bedre kosthold i den norske befolkningen. Kosthold, mat og måltider kan inngå i de fleste av barnehagens fagområder og anbefales å aktivt brukes som pedagogiske verktøy. I skolehverdagen vil matpausen være en viktig sosial arena og tilrettelegging for gode rammer rundt skolemåltidene vil være et betydningsfullt element for å fremme trivsel, helse og læring.

Les blogginnlegg om hvorfor vi bør satse på kosthold og ernæring for barn

Hopp over Grått felt, fakta

Ernæring for barn passer for deg som:

• Interesserer deg for mat og ernæring
  • Ønsker å jobbe med barn i barnehage eller skole
  • Allerede jobber med barn, for eksempel pedagogiske ledere/assistenter, lærere eller SFO/AKS-ansatte.

Hva lærer du?

• Du får kunnskap om grunnleggende ernæringslære
  • Du får forståelse for mat og kosthold i befolkningen
  • Du lærer hvordan du kan jobbe med kosthold for barn i barnehage og skole