Hopp over Slogan

Godkjent av Lånekassen

Hopp over bilde-info-fakta

7 unge mennesker rusler bortover gresset

HVA ER KLINISK MILJØTERAPI?

Miljøterapi er en behandlingsform som benyttes ved mange ulike institusjoner og arbeidsplasser i møte med barn, unge og voksne med forskjellige utfordringer i sine liv. Imidlertid er det ikke alltid like tydelig hva denne behandlingsformen innebærer. Årsenheten Klinisk miljøterapi har som målsetning å gi studentene innsikt i hva miljøterapi er, og hvordan denne type terapi best kan utføres. Årsenheten ønsker er å gi studentene bred kunnskap om normal og abnormal psykisk fungering, om kommunikasjons- og relasjonsdannende ferdigheter og hvordan denne kunnskapen kan brukes i en konkret miljøterapeutisk ramme.
Årsenheten gir kompetanse om menneskets utfordringer og ressurser og om hvordan fremme utvikling og bedring gjennom miljøterapi som metode. Etter årsenheten vil du stå bedre rustet til å hjelpe mottakerne av terapien i deres utvikling.

Årsenheten inneholder en obligatorisk samling

Hopp over grått faktafelt

Passer for deg som:

• Jobber med miljøterapi
  • Ønsker å jobbe med miljøterapi
  • Ønsker bred kunnskap om barn, unge og voksnes psykiske helse
  • Ønsker kommunikasjons- og relasjonsdannende ferdigheter som er nyttige i en miljøterapeutisk kontekst

Hva lærer du?

• Hva miljøterapi er
  • Om spesifikke retninger innen miljøterapi tilpasset ulike brukergrupper
  • Hvordan miljøterapi kan fremme god psykiske helse
  • En innføring i psykiske helseutfordringer hos barn/unge eller voksne