UWS (tidligere University of Glamorgan) ligger like ved Cardiff i Wales. Her kan du blant annet utdanne deg til kiropraktor med ett år i Oslo og fire år i Wales.

University of South Wales er ett av få universiteter i Europa som er godkjent av både General Chiropractic Council og European Council of Chiropractic. Dette betyr at du er godkjent til å praktisere som kiropraktor både i Norge og i resten av Europa.

Campus
Universitetet har tre campus, og kiropraktorutdanningen foregår på campus Treeforest. Dette er et lite tettsted (ca 300 000 innbyggere) ca 30 km fra hovedstaden Cardiff  i den sørlige delen av Wales. Det går tog hvert kvarter fra campus Treeforest inn til Cardiff.

Boforhold
Universitetet har en egen studentby midt på campus (Hall of Residence) for førsteårsstudenter. Hyblene er moderne med eget bad og toalett, og fire studenter deler kjøkken. Det koster ca 3500 kr per måned, og du må binde deg for et helt år for å leie en slik hybel. Mange studenter går sammen om å leie på det private leiemarkedet.

Kir
Ved universitetets campus i Treforest er det i dag 17000 studenter totalt. Welsh Institute of Chiropractics har til sammen 380 studenter, hvorav 60 er norske. Både ved universitetet generelt og ved kiropraktorstudiet er det et meget internasjonalt studentmiljø med studenter fra de fleste verdenshjørner.

Studiefakta
Studiet gir kiropraktorutdanning med tittel MChiro som gir deg rett til å praktisere som kiropraktor i Norge og ellers i Europa. Hvert år tas opp ca 100 studenter. Instituttet har egne diagnoseavdelinger for MR, røntgen, ultralyd og hjerteanalyse. Det er krav om minst 70 % oppmøte på praktiske øvinger. Studieåret er delt opp i 3 terminer i perioden.

Ønsker du mer informasjon kan du ta kontakt med oss her.

Søk nå
  • Medisin grunnfag (60 sp) kan utgjøre starten på kiropraktikkutdanningen
  • Du kan søke videre til AECC i England eller USW i Wales
  • Kiropraktikkutdanningen tar 5 år + ett år turnus