Hopp over Overskrift: Få deg en smakebit på arbeidslivet

Jobbsmak gir deg en smakebit på arbeidslivet

Hopp over Navn på seksjon

Kvinnelig student med briller og hvit skjorte i korridoren på høyskolen

Koronastatus: På grunn av den pågående koronasituasjonen er Jobbsmak utsatt på ubestemt tid. Vi takker studenter og samarbeidspartnere enn så lenge og sier ifra når vi kan starte opp igjen.

Hopp over lavterskeltilbud

Jobbsmak er et lavterskeltilbud som skal bygge bro mellom kommende arbeidstakere og arbeidslivet!

Hopp over for student og bedrift

For studenter

Gjennom jobbsmak skygger du en ansatt på en helt vanlig dag på jobben. Den du følger har enten studert noe lignende det du studerer, eller jobber med noe du er nysgjerrig på. Du får innblikk i hva som kreves av kompetanse og hvilke arbeidsoppgaver jobben innebærer. Jobbsmak gir deg forhåpentligvis både inspirasjon og informasjon om mulige karriereveier, og vil kunne hjelpe deg i dine videre karrierevalg. Tilbudet gir deg en fot innenfor arbeidslivet, og sjansen til å utvide ditt profesjonelle nettverk.

Dette kreves av deg etter du har blitt matchet:

• Du må kontakte bedriften du blir matchet med for å avtale oppmøtested, dag og tidspunkt
  • Du må møte opp til avtalt tid og være nysgjerrig i møte med personen du skal følge
  • Du må produsere enten; et blogginnlegg, et intervju med arbeidsgiver, innhold til sosiale medier eller lignende i forbindelse med “smaksprøven”

Hvem kan delta
Alle som studerer ved Bjørknes Høyskole kan søke om deltakelse. Vi plukker ut 10 kandidater, som etter frist for påmelding blir matchet med arbeidssted. Etter matchingen sender vi deg den praktiske informasjon du trenger.

Søk om å delta
Koronastatus: På grunn av den pågående koronasituasjonen er Jobbsmak utsatt på ubestemt tid. Vi takker studenter og samarbeidspartnere enn så lenge og sier ifra når vi kan starte opp igjen.

Hvis du lurer på noe kan du sende e-post til prosjektleder Maria Gulseth Roaas: karriere@bhioslo.no

Meld deg på jobbsmak

For bedrifter og alumni

Vi ønsker å legge til rette for kontakt mellom våre studenter og arbeidslivet. Ulike virksomheter og våre tidligere studenter er viktige samarbeidspartnere i dette arbeidet. Vil du bli med på laget?

Gjennom konseptet jobbsmak får du anledning til å markedsføre din bedrift overfor fremtidige arbeidstakere, og gi studenten anledning til å bli kjent med din virksomhet og arbeidshverdag.

Jobbsmak innebærer at en arbeidstaker lar en student bli med en helt vanlig dag på jobb. Den ansatte skal gi studenten et innblikk i hvordan en arbeidsdag ser ut, samt hvilke oppgaver og ansvarsområder jobben innebærer.

Hva kreves av deg som arbeidsgiver?
Jobbsmak gjennomføres vårsemesteret, en dag som passer for begge parter:

• Du må ta imot studenten på en arbeidsdag hvor du har mulighet til å gjøre litt ulike arbeidsoppgaver slik at studenten kan skygge deg gjennom et bredt spekter av oppgaver
  • Vi setter pris på at du er åpen, svarer på spørsmål og behandler han/henne som en vanlig gjest på arbeidsplassen
  • Du må sette av én hel dag

Meld interesse for å ta i mot en student