Årsstudiet inkluderer seks grunnleggende studieemner, samt et fem-ukers studieopphold i Tanzania. Året vil gi deg en grundig innføring i sentrale temaer innenfor internasjonale studier.

Årsstudiet består av seks obligatoriske emnene som til sammen utgjør 60 studiepoeng. Studieåret vil ha en naturlig faglig og tematisk progresjon, og gir et godt grunnlag for videre studier innen fagfeltet. Årstudiet er identisk med første studieår av bachelorprogrammet i internasjonale studier, dermed er det enkelt å overføre til et bachelorløp underveis eller etter endt årsstudium. Et av emnene vil primært undervises i Tanzania. Studenter som ikke har anledning til å reise til Tanzania vil ta emnet som nettstudium. Les mer om studieoppholdet her.

Den faglige sammensetningen er som følger:

• INT1110 Innføring i internasjonale studier (10 sp)

I innføring i internasjonale studier vil du lære om hvordan verden er "skrudd sammen", hvordan internasjonale politiske prosesser fungerer, hvilken rolle historie spiller og hvordan man kan analysere hendelser ved bruk av politiske teorier. Dette og mye mer vil sette deg godt i stand til å forstå de store linjene i studiet av internasjonale relasjoner.

• INT1140 Internasjonal historie (10 sp)

Historiekunnskap er essensielt for deg som ønsker å forstå hvordan dagens internasjonale system er blitt til, og hvordan det fungerer. I emnet Internasjonal historie fokuserer vi på nettopp dette ved å følge sentrale globalhistoriske hendelser siden 1945. I tillegg til å tilegne seg omfattende historiekunnskap, vil studenten også lære å analysere og forstå dagsaktuelle forhold utifra en historisk kontekst.

• INT1150 Forskningsmetode (10 sp)

Bak enhver form for studier og forskning ligger ulike metodiske tilnærminger. Det er derfor viktig å forstå hva ulike forskningsmetoder sier og hvordan vi kan bruke dem. Dette emnet introduserer grunnleggende elementer i samfunnsvitenskapelig forskning, herunder trinnene i en undersøkelsesprosess, likheter og forskjeller mellom kvalitativ og kvantitativ forskning, innføring i å analysere data, kritisk drøfte datas pålitelighet og tolkning av data. Emnet vil også se på hvordan man på en god måte kan kommunisere og formidle forskning.

• INT1220 Menneskerettigheter (10 sp)

Med menneskerettighetsdoktrinen anno 1948 ble stater for første gang bedt om å gjøre rede for hvordan de behandler sine innbyggere og hvordan de håndhever sitt nasjonale regelverk. Emnet introduserer deg for hvordan menneskerettighetene gjennomføres, og hvilke utfordringer og moralske dilemmaer dette byr på, både i tilsynelatende fredelige samfunn og samfunn preget av konflikt. Emnet gir også grunnleggende kunnskap i det internasjonale menneskerettighetsregimet, dets organer og institusjoner, dets verktøy i form av konvensjoner, og hvordan ulike stater forholder seg til dette.

• INT1230 Folkemord og massevold: Konflikt, regimer og ideologier(10 sp)

Vold har fulgt menneskeheten fra første stund. Vår fortid, helt fra de eldste kilder, er fylt med vitnesbyrd om bestialske kriger og systematiske massedrap på reelle og innbilte fiender. Folkemord og massevold kan derfor ikke avgrenses til bestemte tidsepoker, kulturer, ideologier eller politiske retninger, selv om erfaring viser at noen er mer utsatte enn andre. Men det 20. århundret, med dets enorme fremskritt i teknologi og avansert samfunnsorganisering, gav nye og ekstreme muligheter til å utføre grusomheter. I dette faget blir du bedre kjent med nettopp folkemord i det 20. århundret, og du får selv muligheten til å fordype deg i ett av disse gjennom et lengre casestudium.

• INT1240 Internasjonal politikk (10 sp)

I emnet Internasjonal politikk ser vi nærmere på forholdet mellom stater og forholdet mellom stater og andre aktører på den internasjonale arenaen. Vi dykker ned i noen av de mest spennende og utfordrende problemstillingene i internasjonale relasjoner og tar i bruk en rekke virkemidler for å forstå hvorfor stater handler som de gjør. Målet er å komme dypere inn i teorier om internasjonale relasjoner, global styring og statsstyre slik at vi kan bruke verktøyene de tilbyr oss til å studere noen av de største samarbeidsutfordringene det internasjonale samfunnet står overfor.

Søk nå

Årsstudium i internasjonale studier passer for deg som:

• Er interessert i og ønsker å forstå verden utenfor Norges grenser
  • Vil lære om hvordan internasjonale forhold og globalisering former verden
  • Vil smake på et spennende fagfelt før du eventuelt vurderer en bachelorgrad
  • Vil ha muligheten til å velge stedlige studier eller nettstudier
  • Følg bloggsiden om internasjonale studier