De viktigste egenskapene for å bestå opptaksprøven og lykkes på tøffe studier i Sentral-Europa er grundig forberedelse, studieteknikk og motivasjon.

Jeg har bestemt meg for å ta opptaksprøven. Hva nå?

Les all info du får tilsendt nøye! Her står alt du trenger å vite for å bestå opptaksprøvene. Sjekk spamfilteret

 

Steg 1: Registrer deg for å få informasjon om søknadsprosess og opptaksprøver

Steg 2: Meld deg på opptaksprøven (tidligst 1. desember) Det er en påmeldingsavgift per universitet, oversikt finner du på søknadsskjemaet

Steg 3: Les all informasjon du får tilsendt nøye! (sjekk spamfilteret ditt om du ikke får tilsendt informasjon).

Steg 4: Meld deg på våre populære forberedelseskurs i kjemi, biologi og medisinsk fagterminiologi.

Steg 6: Forbered deg godt til opptaksprøvene i henhold til informasjonen du har fått tilsendt på mail.

Steg 7: Kom til opptaksprøven godt forberedt, riktig kledd og med en komplett søknad per universitet. Informasjon om dette får du tilsendt når du er påmeldt opptaksprøven. Noen universiteter har en opptaksprøveavgift du må betale i tillegg til søknadsavgiften. Den betales vanligvis kontant til universitetet den dagen du skal ta opptaksprøven.

Steg 8: Vent på svar! Svaret på om du har bestått opptaksprøven eller ikke får du som regel direkte fra universitetet. Alle ettersendinger av dokumenter gjøres direkte til universitetet.

 

Universitetenes egne søknadsskjemaer

Hvert universitet har egne søknadsskjema som du skal fylle ut og ta med på opptaksprøven sammen med relevante vedlegg. Dette får du informasjon om når du har meldt deg på opptaksprøvene.