Her finner du informasjon om gjennomføring, pris, visum og vaksinasjon for kurset i global ernæring i Tanzania

Praktisk informasjon

Du bor og studerer fire uker ved TICC – Tanga International Competence Centre, et norskdrevet kompetansesenter like ved det Indiske hav, som ligger nordøst i Tanzania. Det vil holdes undervisning 5 dager i uka og  det vil bli lagt opp til en langhelg i løpet av emnet, noe som gir gode muligheter for å oppdage vakre Zanzibar eller dra på safari til en av Tanzanias nasjonalparker.  Etter at undervisningen er ferdig er det god tid til å oppdage resten av Tanzania; eksempelvis kan du bestige Kilimanjaro, besøke en nasjonalpark eller legge hjemreisen om Zanzibar før du vender snuten hjemover til jul. Studenter har ansvar for å bestille og betale reisen til Tanzania selv. Turkish Airways, Qatar, KLM er noen av flyselskapene som flyr til Dar es Salaam i Tanzania. Derfra kan man kjøre småfly eller buss til Tanga.

Omfang

Emnet går over 4 uker i Tanzania (undervisningsaktivitet, inkludert feltarbeid/veiledning). Undervisningen i Tanzania vil dekkes via eksterne, lokale forelesere med spesiell kompetanse på Tanzania, samt gjennom praktisk feltarbeid. I tillegg reiser en foreleser fra Bjørknes Høyskole ned sammen med deltagerne for å koordinere undervisningen og feltarbeidet samt selv undervise i enkelte temaer. I løpet av kurset skal deltageren holde en gruppepresentasjon (på engelsk) fra feltarbeid I og levere inn rapport av antropometriske data fra feltarbeid II. Gjennomføring av emnet forutsetter nok påmeldte studenter.

Forsikring, visum, vaksiner

Hver enkelt deltager er selv ansvarlig for å ha en gyldig reiseforsikring som dekker oppholdet. Deltagere må også selv sørge for egne reisevaksiner/medisiner og vaksinasjonskort må medbringes. Visum kjøpes ved innreise i Tanzania (50 US$ betales kontant ved ankomst). Tanga ligger i et område der det kan forekomme malaria og det er derfor anbefalt med malariaforebyggende tabletter. Forhør deg med lege om hvilke vaksiner du bør ha i tillegg til malariaforebyggende tabletter.

Vaksinasjonsråd fra WHO og Folkehelseinstituttet:

• Hepatitt A og B
  • Difteri-, stivkrampe-, kikhoste- og poliovaksine
  • Gulfebervaksine (ikke krav: krever gulfebersertifikat for reisende som kommer fra land med risiko for gulfeber). Gulfeberrisiko er lav i Tanzania