Fysioterapi er et internasjonalt yrke med meget varierte jobbmuligheter og videreutdanninger enten du vil jobbe i privat eller offentlig sektor

Helsedirektoratet har spådd et økende behov for leger og fysioterapeuter i årene fremover. Selv om arbeidsmarkedet har vært vanskelig for fysioterapeuter de siste årene, ser dette nå ut til å snu. Mange fysioterapeuter ansettes for eksempel i de nye kommunale Frisklivssentrene. Bjørknes Høyskole tilbyr også videreutdanning innen manuell terapi i Australia. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Hvor jobber en fysioterapeut?

• Fysioterapi-institutter (privat praksis)
  • Sykehus
  • Rehabiliteringssentre
  • Bedriftshelsetjeneste
  • Idrettslag og treningssentre
  • Helsestasjoner
  • Barnehager
  • Skoler
  • Bo- og behandlingssentre, alders- og sykehjem

Hvilke karrieremuligheter har jeg?

Akkurat som for leger, finnes det mange spesialiseringer og yrkesmuligheter for fysioterapeuter.
Etter grunnutdanningen bør du ha minst 2 års praksis som utøvende fysioterapeut før du kan søke på mastergrader i utlandet (for å komme inn på for eksempel manuell terapi i Norge bør du ha så mye som 10 års praksis og studiestart er kun annet hvert år).

Her er noen av mulighetene innen videreutdanning:

• manuell terapi
  • idrettsfysioterapi
  • allmenn fysioterapi
  • barnefysioterapi
  • forebygging og ergonomi
  • onkologisk fysioterapi
  • helse- og miljøarbeid
  • psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi
  • rehabilitering med fordypning i
  • geriatrisk og gerontologisk fysioterapi
  • hjerte- og lungefysioterapi