Hopp over Faktafelt

HVA ER FREDS- OG KONFLIKTSTUDIER?

Stadige forskningsfunn har ført til nye måter å tenke på når det gjelder viktige temaer som forebygging av konflikter, årsaker til konflikt, ulike aktørers rolle, og internasjonal samhandling og utvikling.

Studiet freds- og konflikt håndtering slekter på det populære fagfeltet statsvitenskap, men går enda mer i dybden på emner som fred, krig, konflikt og vold. Dette fagområdet kan kombineres med mange andre yrker som journalist, antropolog, samfunnsgeograf med mer. Det er også en nyttig faglig komplettering til en rekke andre yrkes- og studieretninger.

FAKTA:

• Bachelor (180 sp)
  • Fulltid/deltid
  • Oslo og nett
  • Opptakskrav: GENS
  • Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen
  • Pris: 38 500/ per semester
  • Tttel: Bachelor i freds- og konfliktstudier
Hopp over slagord

Mener du at det å jobbe for fred og sikkerhet er av stor betydning?

Er du interessert i verden utenfor Norges grenser og tror du at voldelige konflikter kan løses? Da er freds- og konfliktstudier noe for deg

Hopp over Grått faktafelt nederst

Kunne du tenke deg å jobbe med:

• Potensielle arbeidsgivere vil blant annet være Utenriksdepartementet eller andre departementer, FN-systemet, Amnesty International, Human Rights Watch, Flyktninghjelpen, Folkehjelpen, Kirkens Nødhjelp, Peace Research Institute, Oslo (PRIO), International Law and Policy Institute (ILPI) og Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).
  • Med den analytiske tilnærmingen du tilegner deg ved et høyskolestudium kan du også jobbe som analytiker eller rådgiver i både private og offentlige virksomheter, og du vil kunne søke jobber innenfor media eller forsvaret
  • Kompetanse og kunnskaper om internasjonale forhold er etterspurt både i private og offentlige institusjoner, internasjonale organisasjoner, forskningsinstitusjoner og akademia.

Hva lærer du?

• Studiet vil gi deg kunnskap, ferdigheter og kompetanse til å analysere, forstå og diskutere internasjonale forhold og hendelser.
  • I løpet av studiet vil du også få mulighet til å reise på studieturer til Tanzania og Midtøsten, ta internship, reise på utveksling og gjennomføre kurs i konflikthåndtering.
  • Ved å kombinere studier med internasjonal erfaring gjennom studieturer og utveksling vil du være ettertraktet i et fremtidig arbeidsliv.
Søk bachelor i freds- og konfliktstudier nå!

Derfor skal du velge Bjørknes Høyskole

• Det eneste stedet å studere freds- og konfliktstudier på bachelornivå i Norge
  • Du får ettertraktet felterfaring (studieturer til Tanzania og Midtøsten)
  • Mulighet for praktisk erfaring gjennom internship