Bachelor i ernæring er bygget opp av to hovedelementer, medisinske emner og ernæringsemner. Det vil si at du får en grundig innføring i hvordan kroppen er bygget opp, før du går videre på 2. året og lærer om hvordan mat påvirker den.

Medisinske emner

I det første året lærer du om hvordan kroppen er bygget opp og fungerer (anatomi og fysiologi), og hva som skjer når kroppen blir rammet av sykdom. Disse emnene gir en viktig basis for undervisningen i ernæring.

Ernæringsemner

Ernæringsemnene utgjør 120 studiepoeng. Her lærer du hva maten består av, om de energigivende næringsstoffene, fett, proteiner, karbohydrater (og alkohol!). Du lærer om vitaminer, mineraler og sporstoffer; hva de gjør i kroppen, hvor mye du bør få i deg og hvilke kilder vi har til dem i kostholdet. Du får følge maten fra den spises, hele veien inn i og gjennom kroppen, helt ned på cellenivå. Du lærer om hvordan energibalansen er styrt og om kommunikasjon.

Mulige endringer på andre og tredje år

Vi vurderer å gjøre om på den tradisjonelle klasseromsundervisningen fra og med det andre året av bachelorgraden. Da vil filmer, fagartikler, online-kurs, lydfiler, digitalt klasserom mm være tilgjengelig på vår e-læringsplattform. Vi vil støtte opp om dette med forelesninger gjennom både frivillige og obligatoriske samlinger gjennom semesteret. I tillegg vil du da få din egen kontaktlærer som følger deg gjennom resten av studietiden.
Har du spørsmål om bachelorgraden? Ikke nøl med å kontakte oss på 23233820 eller legg igjen et spørsmål på kontaktskjemaet vårt

Her kan du lese om hvert emne som inngår i bachelorgraden i ernæring.