Hopp over

HVA ER ERNÆRING?

Ernæring er menneskers behov for næringsstoffer, og hvordan disse fordøyes og omsettes i kroppen ved hjelp av ulike fysiologiske prosesser. Med en bachelor i ernæring vil du lære hvordan det vi spiser påvirker kroppen, og sammenhengen mellom mat, næringsstoffer og helse. Du vil også få en innsikt i hva som påvirker våre matvalg, miljømessige aspekter knyttet til ulike typer kosthold og hvordan vi kan forebygge ernæringsrelaterte sykdommer.

Bachelor i ernæring gir deg solid kompetanse

Denne bachelorgraden vil gi deg en solid grunnutdanning som du kan bruke til forebyggende ernæringsarbeid, rådgiving om mat og kosthold, eller veiledning av friske personer i ulike faser av livet. Du vil også bli kvalifisert til å søke mange spennende mastergrader både i Norge og i utlandet, hvor du enten kan spesialisere deg innenfor spesifikke retninger av ernæring som fedme eller samfunnsernæring, eller du kan få en bredde på din kompetanse med en kombinasjon med studier i for eksempel folkehelse, fysisk aktivitet eller matvitenskap.

FAKTA:

• Bachelor (180 sp)
  • Fulltid/deltid
  • Nett
  • Inneholder obligatoriske samlinger
  • Opptakskrav: GENS
  • Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen
  • Pris: 38 500/ per semester inkl/eksamensavgift
  • Ingen påmeldingsgebyr
  • Tittel: Bachelor i ernæring
Hopp over Tekst i grått felt