Hopp over

HVA ER ERNÆRING?

Ernæring er menneskers behov for næringsstoffer, og hvordan disse fordøyes og omsettes i kroppen ved hjelp av ulike fysiologiske prosesser. Med en bachelor i ernæring vil du lære hvordan det vi spiser påvirker kroppen, og sammenhengen mellom mat, næringsstoffer og helse. Du vil også få en innsikt i hva som påvirker våre matvalg, miljømessige aspekter knyttet til ulike typer kosthold og hvordan vi kan forebygge ernæringsrelaterte sykdommer.

Denne bachelorgraden vil gi deg en solid grunnutdanning som du kan bruke til forebyggende ernæringsarbeid, rådgiving om mat og kosthold, eller veiledning av friske personer i ulike faser av livet. Du vil også bli kvalifisert til å søke mange spennende mastergrader både i Norge og i utlandet, hvor du enten kan spesialisere deg innen for eksempel fedme eller samfunnsernæring, eller du kan få en bredde på din kompetanse med en kombinasjon med studier i for eksempel folkehelse, fysisk aktivitet eller matvitenskap.

FAKTA:

• Bachelor (180 sp)
  • Fulltid/deltid
  • Oslo og nett
  • Opptakskrav: GENS
  • Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen
  • Pris: 38 500/ per semester
  • Tittel: Bachelor i ernæring
Hopp over omgjøring

Vi vurderer å gjøre om på den tradisjonelle klasseromsundervisningen fra og med det andre året av bachelorgraden.

Da vil filmer, fagartikler, online-kurs, lydfiler, digitalt klasserom mm være tilgjengelig på vår e-læringsplattform. Forelesninger støttes gjennom både frivillige og obligatoriske samlinger gjennom semesteret. I tillegg vil du da få din egen kontaktlærer som følger deg gjennom resten av studietiden.

Hopp over Tekst i grått felt

Kunne du tenke deg å jobbe med

• Kostveiledning
  • Planlegging og tilrettelegging av kosthold på f.eks. sykehjem eller andre institusjoner