Hopp over

HVA ER ERNÆRING?

Ernæring er menneskers behov for næringsstoffer, og hvordan disse fordøyes og omsettes i kroppen ved hjelp av ulike fysiologiske prosesser. Med en bachelor i ernæring vil du lære hvordan det vi spiser påvirker kroppen, og sammenhengen mellom mat, næringsstoffer og helse. Du vil også få en innsikt i hva som påvirker våre matvalg, miljømessige aspekter knyttet til ulike typer kosthold og hvordan vi kan forebygge ernæringsrelaterte sykdommer.
Denne bachelorgraden vil gi deg en solid grunnutdanning som du kan bruke til forebyggende ernæringsarbeid, rådgiving om mat og kosthold, eller veiledning av friske personer i ulike faser av livet. Du vil også bli kvalifisert til å søke mange spennende mastergrader både i Norge og i utlandet, hvor du enten kan spesialisere deg innenfor spesifikke retninger av ernæring som fedme eller samfunnsernæring, eller du kan få en bredde på din kompetanse med en kombinasjon med studier i for eksempel folkehelse, fysisk aktivitet eller matvitenskap.

FAKTA:

• Bachelor (180 sp)
  • Fulltid/deltid
  • Nett
  • Inneholder obligatoriske samlinger
  • Opptakskrav: GENS
  • Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen
  • Pris: 38 500/ per semester
  • Tittel: Bachelor i ernæring
Hopp over Tekst i grått felt

Kunne du tenke deg å jobbe