Videre studiemuligheter på ernæring
Det finnes en rekke videreutdanningsmuligheter etter en bachelorgrad i ernæring, både i Norge og utlandet. Her finner du noen studiesteder der tidligere studenter har tatt sin master, eller der universitetene oppfordrer bachelorstudenter i ernæring om å søke.
Universitetet i Bergen (UiB)
Master i global helse
Master i helse og samfunn
Master i helsefremmende arbeid og helepsykologi
Master i human ernæring*
Master i helse og samfunn, genetisk veiledning*
Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU):
Master i folkehelsevitenskap – natur og miljø, helse og livskvalitet
Master i matvitenskap – Mat, ernæring og helse*
Master i matvitenskap – produksjon og produktutvikling*
Master i matvitenskap – matvaretrygghet, -kvalitet og -hygiene*
Norges teknisk-naturvitenskapelig universitet (NTNU):
Master i klinisk helsevitenskap- fedme og helse
Master i folkehelse
Master of Science in Global Health
Master of Science in Physical Activity and Health
Oslo Metropolitan University (OsloMet)
Master i Samfunnsernæring
Master i empowerment og helsefremmende arbeid
Universitetet i Oslo (UiO)
Master i interdisiplinær helseforskning
Universitetet i Agder (UiA):
Høgskolen i Hedmark (HiHM):
Master i folkehelsevitenskap – med vekt på endring av livsstilsvaner
Høgskolen i Innlandet:
Master i folkehelsevitenskap med vekt på endring av livsstilsvaner
Høgskolen Vestlandet:
Universitetet i Stavanger:
Universitetet i Sørøst-Norge:
*Krever ekstra emner i tillegg til bachelor i ernæring for opptak
Vi har et samarbeid med University of Chester i UK når det gjelder deres masterstudier innen ernæring. De har forhåndsgodkjent vår bachelorgrad og setter årlig av 5 studieplasser til våre studenter.
University of Chester, UK:
MSc Exercise and Nutrition Science
MSc Cardiovascular Health and Rehabilitation
Karolinska Institutt, Stockholm:
Masters programme in Nutrition,
London Metropolitan University, London:
University of Westminister, London:
Msc Sport and Exercise nutrition
Deakin University, Melbourne, Australia: