Her finner du emneoversikt for emnepakken Kosthold og er næring for eldre. Du kan klikke på hvert emne for å lese mer om hva du lærer, om eksamen og arbeidskrav.

  • GERN1101 Anatomi, fysiologi og matkunnskap (10 sp)

    Emnet omhandler de deler av kroppen som er sentrale for å forstå ernæringsfysiologi med et spesielt fokus på fordøyelsessystemet og hvordan de energigivende næringsstoffene fordøyes og absorberes. I tillegg omhandler emnet grunnleggende matkunnskap og kjennskap til kostanbefalinger.

    Les mer
  • GERN1201 Generell ernæring (10 sp)

    Emnet omhandler grunnleggende temaer innen ernæring og gir en introduksjon til energibegrepet, metabolisme, næringsstoffer, ernæring og helse samt kostholdsforskning. Studenten skal kjenne til verktøy for å kartlegge kosthold.

    Les mer
  • ERN6070 Kosthold og ernæring for eldre (10 sp)

    Emnet tar for seg vanlige ernæringsutfordringer som kjennetegner eldre som en gruppe, og hvordan det kan legges til rette for et godt kosthold livet ut. Det legges særlig fokus på forebygging av underernæring på institusjon, og hvilke praktiske tiltak som kan iverksettes.

    Les mer