Her finner du en oversikt over helsefaglige emner du kan ta som enkeltemner. De er tilgjengelige hele året på nett, så lenge du rekker å gjennomføre arbeidskrav og oppmeldingsfristen til eksamen. Klikk på hvert emne for å lese mer om innhold, arbeidskrav og eksamen. Husk notere ned emnekode slik at du søker på riktig emne.

Spørsmål og svar om nettstudier

• MG1101 Anatomi og fysiologi – 10 sp

Emnet gir en innføring i grunnleggende temaer innen anatomi og fysiologi. Disse temaene er både generelle, slik som biokjemi, cellelære, vevslære og genetikk, og spesifikke innenfor de ulike organsystemenes anatomi og fysiologi.

• MG1201 Sykdomslære – 15 sp

Emnet gir en innføring i generelle mekanismer for sykdomsutvikling, samt sykdommer i de ulike organsystemene.

• MG1301 Samfunn, vitenskap og psykiatri – 5 sp

Temaer for dette emnet er psykiske lidelser, samfunnsmedisin og etikk.

• MED1100 – Humanbiologi (10 sp)

Emnet gir en innføring i grunnleggende temaer innen anatomi, fysiologi og sykdomslære. Disse temaene er biokjemi, cellelære, vevslære, genetikk, generell patologi, generell farmakologi, innføring i nervesystemet og endokrinologi. Emnet inneholder også kurs i studieteknikk. Innholdet i dette emnet gir grunnlag for forståelse av de påfølgende, organrelaterte emnene.

• ERN6020 – Global ernæring i Tanzania (10sp)

Emnet undervises i Tanzania og avholdes en gang årlig. Temaene i dette emnet er blant annet globale ernæringsutfordringer med Tanzania som eksempel, vurdering av ernæringsstatus og antropometriske målinger, og implementering av ernæringsrettede tiltak på individ- og gruppenivå.

• ERN2100 – Matkunnskap, kosthold og samfunnsernæring (10sp)

Emnet omhandler aspekter knyttet til næringsstoffer, matvarer og kosthold som legger grunnlaget for ernæringsfaget. Emnet gir en innføring i matkunnskap, næringsstoffer og energi, samfunnsernæring og kostholdsforskning.

• ERN2200 – Vitenskap og kostholdsforskning (10sp)

Emnet omhandler vitenskapsteori, forskning, statistikk og vitenskapelige publikasjoner knyttet til ernæring. Studenten skal tilegne seg grunnleggende kunnskap om statistiske metoder, samt tilegne seg kunnskap i å kunne lese og kritisk vurdere vitenskapelige publikasjoner og forskningsresultater.

• ERN2400 – Kommunikasjon, psykologi og samfunn (10 sp)

Tema for emnet er generell kommunikasjon, profesjonell kommunikasjon, psykologi og helsepsykologi, samt lover og retningslinjer i forholdet mellom pasient og behandler.

• GERN1101 Anatomi, fysiologi og matkunnskap

Emnet omhandler de deler av kroppen som er sentrale for å forstå ernæringsfysiologi med et spesielt fokus på fordøyelsessystemet og hvordan de energigivende næringsstoffene fordøyes og absorberes. I tillegg omhandler emnet grunnleggende matkunnskap og kjennskap til kostanbefalinger.

• ERN6040 Kosthold og ernæring for barn

Emnet omhandler barneernæring og hvilke utfordringer og muligheter det ligger i å jobbe med kosthold for barn i barnehage og skole. Emnet fokuserer på kostholdets rolle som grunnlaget for god helse, samt viktig bærer for matkultur og måltidsglede, og tilstreber å gi studentene praktisk anvendelig kunnskap.