Sofie Hjorthol Grønset (23) og Caroline Kristensen (22) går det tredje året på freds- og konfliktstudier ved Bjørknes Høyskole. Etter nesten tre år ved høyskolen har de lært mye, oppdaget nye interesseområder og lagt planer for fremtidig utdannelse og karriere. Begge har vært veldig fornøyde, og vil anbefale andre som er interessert i samfunnsfag, samfunnssikkerhet og humanitært arbeid å velge Bjørknes Høyskole.

– Jeg har alltid vært interessert i samfunnsfaglige emner og etter nesten tre år ved Bjørknes Høyskole tror jeg har lyst til å jobbe mennesker på flukt. Jeg var på internship i Flyktninghjelpen og syns det var veldig spennende og utrolig lærerikt. Nå tror jeg at jeg har lyst til å dra ut i felt og få litt praktisk erfaring, forteller Sofie.

Hun legger til at studiemiljøet ved høyskolen er inspirerende og at studentene setter høye krav til seg selv.

– Det er jo inspirerende å se at andre studenter og tidligere studenter fra Bjørknes Høyskole er på internship og jobber på ambassader og hos FN i Genève. Studentene her sikter veldig høyt. Det blir man veldig inspirert av. Høyskolen minner oss stadig på at det er lov å sikte høyt og forventer mye av oss, noe som gjør at det blir et veldig godt læringsmiljø med høy kvalitet.

Caroline er enig i at studiet er inspirerende og lærerikt.

– Jeg valgte freds- og konfliktstudier fordi jeg syntes det virket som et veldig spennende og innholdsrikt fagområde. Nå har jeg lyst til å jobbe med samfunnssikkerhet og bidra til å beskytte samfunnet på alle nivåer.

Vil gjerne studere mer

Nå som tiden ved Bjørknes Høyskole nærmer seg slutten har de to begynt å tenke på hva de skal gjøre videre.

– Jeg har lyst til å søke master et sted. Kanskje samfunnssikkerhet i Stavanger eller statsvitenskap i Trondheim. Jeg er veldig glad i å studere, så jeg vil gjøre det så lenge som mulig, forteller Caroline.

Sofie kan også se for seg at hun har lyst til å studere mer.

– Jeg har nok lyst til å flytte tilbake til Trondheim hvor jeg er fra og starte på en mastergrad der. Kanskje få noe språkkunnskap inn i utdannelsen min og lære meg et tredjespråk. Etter å ha jobbet i Flyktninghjelpen har jeg lært at det er mange arbeidsplasser som krever mastergrad. Det er veldig høye krav til utdanning i dag og jeg tror det kan være lurt å fokusere på å gjøre seg helt ferdig med utdannelsen og ta en mastergrad, selv om det er mange veier å gå selvfølgelig.

Tette bånd og studietur til Israel og Palestina

De er begge veldig fornøyde med tiden som studenter ved Bjørknes Høyskole, og trekker spesielt frem det gode forholdet mellom forelesere og studenter, samt studietur til Israel og Palestina.

– Jeg er veldig fornøyd med Bjørknes Høyskole. Det er veldig tette bånd mellom forelesere og studentene. Det var også tilfellet da vi var i Israel og Palestina med klassen. Bare det at man får være med på sånne ting som student er veldig positivt. Man får en helt annen opplevelse av å være med på sånne turer enn man får når man sitter hjemme i Norge og leser om det. Det er noe helt annet å få satt teorien ut i praksis, forteller Sofie.

Caroline legger til:

– Vi får en helt annen oppfølging her enn jeg har opplevd andre steder. Det er jo et veldig lite miljø her på Bjørknes Høyskole og det gir et godt forhold mellom forelesere og studenter.

Velg freds- og konfliktstudier ved Bjørknes Høyskole hvis du er nysgjerrig på verden

– Jeg vil anbefale studiet til alle som har en nysgjerrighet for verden man lever i dag. Hvis man føler at man ikke skjønner helt hva som skjer i verdenssamfunnet og har lyst til å lære mer, så tror jeg man får veldig mye ut av studiet, forteller Sofie.

Caroline sier seg enig i det at man får en god forståelse for samfunnet og verden omkring seg og legger til:

– Jeg vil anbefale Bjørknes Høyskole generelt. Spesielt hvis man ønsker seg mindre klasser, mer oppfølging og høy kvalitet på undervisningen. Her føler man seg godt ivaretatt.