Flere av våre dyktige forelesere og andre ansatte har kommet godt i gang med å produsere podcaster som er spesielt rettet mot studiene våre. Så langt har vi podcaster for både internasjonale studier, psykologistudier og av karriererådgiver, for å bli karriereklar

KarriereKlar

Lytt og se episodeoversikt her

Karriereklar er en podcast om utdanning og jobb og sånn. Podcasten er for deg som vil studere, er student, eller som er på vei inn i arbeidslivet – og som ønsker å lære mer om hvordan du kan håndtere de store spørsmålene, valgene og utfordringene du møter i din karriere. Podcast-vert Maria Gulseth Roaas jobber til daglig som karriereveileder ved Bjørknes Høyskole, og i Karriereklar får du høre Maria og hennes makker Thomas Strømstad ta opp noen av de vanligste spørsmålene hun får på sitt kontor. Noen viktige spørsmål stilles derimot altfor sjelden, og i Karriereklar vil Maria belyse disse for deg.

Lytt og bli Karriereklar!

Hva skjer med verden?

Lytt og se episodeoversikt her

“Hva skjer med verden?” er en ukentlig podcast for deg som er interessert i internasjonal politikk, krig og fred og sånn, men som kanskje ikke har tid eller ork til å holde deg oppdatert. Podcasten produseres av Bjørnar Østby og Nik Brandal sammen med resten av fagstaben innen freds- og konfliktstudier og internasjonale studier ved Bjørknes Høyskole. Målet vårt er å gi deg jevnlige nyhetsoppdateringer fra det internasjonale nyhetsbildet på en lettbent og tilgjengelig måte, med alt fra storpolitiske utviklinger til glimt fra pågående væpnede konflikter.

Psykt interessant

Lytt og se episodeoversikt her

Er du nysgjerrig på hvorfor folk tenker og handler som de gjør? I podcasten “Psykt interessant” tar fire høyskolelektorer i psykologi deg med inn i psykologiens verden! Hver mandag morgen slippes en ny episode med et aktuelt tema i psykologi og gir deg en psykt interessant start på uken!

Fysi podcast

Lytt og se episodeoversikt her

Forelesere ved Bjørknes Høyskole har vært i regi av å lage noen episoder i denne serien.

Fysi Podcast har laget en serie om langvarige smerter i samarbeid med Bjørknes Høyskole. I podcasten hører du hvordan en fysioterapeut håndterer pasienter som har hatt vondt lenge.
Episodene formidler praksisnær kunnskap om hvordan man kan ha en moderne og helhetlig tilnærming til pasienten. Gustav Bjørke og Kristine Green Sandvik tar oss igjennom hva man bør fokusere på i en god historietakning, undersøkelse og behandling. Du får også høre om hva litteraturen og forskningen sier om tematikken da seniorforsker og psykologspesialist Henrik Børsting Jacobsen snakker med Fredrik Sjøberg om medisinsk uforklarlige smerter.