Torstein Dale-Åkerlund

Instituttleder; Statsvitenskap og internasjonale relasjoner

Torstein Dale-Åkerlund, studieleder

Torstein er studieleder for studieprogrammene i freds- og konfliktstudier og internasjonale studier, en rolle han har hatt siden freds- og konfliktstudier startet opp i 2009. Med bakgrunn fra asiatiske og afrikanske studier, utviklingsstudier og freds- og konfliktstudier har Torstein bred faglig kompetanse innen fagretningen. Han har gjennom studier og frivillig arbeid bodd og jobbet i en rekke land, med hovedfokus på østlige og sørlige Afrika.

• Førstegangstjeneste som grensejeger ved den Norsk-Russiske grensen
  • Bachelor i Utviklingsstudier, Høyskolen i Oslo
    • Hvorav ett år ved Asiatiske og afrikanske studier, Universitetet i Oslo
    • Feltarbeid i Zambia
    • Ett semester ved University of Kwa-Zulu Natal, Sør-Afrika
  • Master in International Affairs, Australian National University
    • Ett semester som masterstudent ved Peace and Conflict Studies i regi av Fredsforskningsinstituttet (PRIO) og Bjørknes Høyskole

Jobber med

Undervisning og veiledningsområder
Freds- og konfliktstudier, konfliktløsning, fredsbygging og konfliktforebygging, konfliktanalyse og områdestudier (Afrika sør for Sahara).

Andre arbeidsområder
Torstein er faglig ansvarlig for bachelorprogrammene og jobber mye med faglig utvikling. Han har også det daglige og overordnede koordineringsansvaret for freds- og konfliktstudier og internasjonale studier.

Faglige kompetanseområder
Områdekunnskap (særlig Afrika sør for Sahara), internasjonale relasjoner, freds- og konfliktstudier, konfliktløsning og utviklingsstudier.