Magnus Aronsen fra Bjørknes Høyskole og Jonas Skogestad ved UiO, institutt for klinisk medisin, har oppdaget en ny måte å behandle hjerterytmeforstyrrelser på. Prosjektet var en av tre finalister til Idèprisen 2017 og stakk av med seieren og 250 000 kr til videre forskning. Idèprisen er en årlig pris som deles ut til idéen med størst forretningsmessig potensiale, uten begrensninger på fagområde. Idéen må ha en plan for realisering og prispengene skal benyttes til å videreutvikle prosjektet/idéen.

Om forskningen: ny behandling mot hjertestans

Hvert år dør millioner av mennesker verden over av hjerterytmeforstyrrelser (hjertestans), og den nåværende behandlingen er lite effektiv og har mange bivirkninger. Skogestad og Aronsen har oppdaget en helt ny måte å behandle hjerterytmeforstyrrelser på, hvor de målrettet behandler en årsak til at hjerterytmeforstyrrelser oppstår. Forsøk i hjertesyke mus har gitt veldig spennende resultater: 80 % av musene fikk livsfarlig hjerterytmeforstyrrelse uten behandling, mens 0 % verken døde eller fikk livsfarlig hjerterytmeforstyrrelse med behandling! De ønsker nå å forsøke denne behandlingen med pasienter, slik at det kan utvikles en ny måte å behandle de som har denne livsfarlige tilstanden.

 

Hvas skal  prispengene gå til?

Ved å stemme på Jonas og Magnus i konkurransen om Idéprisen 2017, var du med å sikre at prosjektet fikk videre støtte. Prosjektet med flest likes i facebookkomkurransen vant. Prispengene skal brukes til å teste det som tidligere har blitt testet på forsøksmus på hjertepasienter 

Jonas Skogestad og Magnus Aronsen nominert til Ideprisen 2017

Om idèprisen 2017

En fagjury har plukket ut tre finalister, deriblant Magnus Aronsen og Jonas Skogestad, blant over 60 bidrag.  Hver av disse har vunnet 25.000 kroner til videreutvikling av sin idé.  “Folkets pris” på ytterligere 225.000 kroner skal kåres blant disse tre på Facebook. Dermed får vinneren som er kåret av både fagjuryen og folket tilsammen 250.000 kroner til å videreutvikle sin idé.