Mie Mack Cappelen er 20 år og går det første av tre år på bachelor i internasjonale studier ved  Bjørknes Høyskole. Det gjør hun for å oppnå drømmen om å jobbe i humanitære organisasjoner og aller helst med menneskerettigheter i FN.

Gode erfaringer med små skoler

– Jeg gikk på en veldig liten videregående skole og har god erfaring med små skoler derfra. Bjørknes Høyskole er en relativt liten høyskole og det bidrar veldig positivt til hvordan man lærer. Studentene får god kontakt med og et personlig forhold til hver enkelt foreleser. Foreleserne tar seg tid til å snakke med deg og veilede deg.

Mie valgte å studere internasjonale studier på Bjørknes Høyskole på grunn av alt høyskolen kan tilby.

– I år var det mulig å dra på studietur til Tanzania og neste år skal vi til Israel og Palestina. Jeg syns det så veldig interessant ut!

Mange muligheter, også utenfor klasserommet

Bjørknes Høyskole legger opp til at studentene som går internasjonale studier kan engasjere seg i mange aktiviteter og organisasjoner også utenfor klasserommet.

– Jeg er interessert i frivillig arbeid og det er veldig fint at jeg får mulighet til å engasjere meg i dette via Bjørknes Høyskole. Jeg er med i veldedighetskomitéen som samler inn penger til Flyktninghjelpen og jeg har også engasjert meg i frivillig arbeid i Røde Kors og NOAH.

På Bjørknes Høyskole får studentene også mulighet til å ta  internship eller praksis i relevante bedrifter eller organisasjoner. Dette kan studentene gjøre enten midt i studieløpet eller når det nærmer seg slutten av bachelorgraden.

– Det er helt valgfritt å ta internship, men det å få muligheten til praksisplass i Norge eller i utlandet er viktig for å få kontakter og bygge et nettverk. Det er mange av studentene her som er interesserte. Selv har jeg søkt om internship ved  FNs europeiske hovedkvarter i Genève, Flyktninghjelpen og flere ulike ambassader.

Utrolig god oppfølging

Noe av det beste med å studere på Bjørknes Høyskole er at man får utrolig god oppfølging.

– Foreleserne er veldig kunnskapsrike og tar seg virkelig tid til studentene. Foreleserne veileder oss så godt de kan og hjelper oss slik at vi kan lære mye og oppnå gode resultater.

Mie vil trekke frem Tomas Alfred Røen som en spesielt dyktig og inspirerende foreleser ved internasjonale studier.

– Jeg får virkelig inntrykk av at han vil at vi skal lykkes og gjøre det bra!

Hun er også strålende fornøyd med å følge undervisningen til Bernt Hagtvedt.

– Man kan spørre han om alt og han har alltid et svar!